#smrgKİTABEVİ Restoran ve Kafeler : Projeler Yapılar 9 -

Editör:
Burçin Yılmaz
Kondisyon:
Yeni
Basıldığı Matbaa:
Bilnet Matbaacılık
Dizi Adı:
Yayın No : 257
ISBN-10:
9786257008013
Hazırlayan:
Ayten E. Oray, Şükrü Meriç, Gordon Jones
Stok Kodu:
1199136394
Boyut:
20x26
Sayfa Sayısı:
124 s.
Basım Yeri:
İstanbul
Baskı:
1
Basım Tarihi:
1997
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
Kuşe Kağıt
Dili:
Türkçe
Kategori:
0,00
1199136394
522275
Restoran ve Kafeler :  Projeler Yapılar 9 -
Restoran ve Kafeler : Projeler Yapılar 9 - #smrgKİTABEVİ
0.00
YEM Yayın'ın yoğun ilgi gören kitap dizisi “Projeler Yapılar”ın baskıları tükenen kitapları, içeriklerinden ödün vermeksizin hazırlanan, rahat taşınabilir boyut ve daha ekonomik fiyatlarıyla yayınlandı. Diziye eklenecek yeni kitaplar da yine aynı formatta yayınlanarak okuyucuların daha uygun fiyata, nitelikli kitaba ulaşabilmeleri hedefleniyor. “Restoran ve Kafeler” kitabı, sadece günün belli saatlerinde hızlı atıştırmalıklar sunan kafelerden dünyaca ünlü şeflerin özel menüler hazırladığı restoranlara ve gece geç saatlerde sahne performansları gerçekleştirilen gece kulüplerine kadar farklı amaç ve işlevler için özgün tasarlanmış yeme-içme mekânlarını bir arada sunuyor… “Restoran ve Kafeler” Türkiye'den ve dünyadan önemli mimar ve içmimarların seçkin restoran, kafe ve bar projelerinden oluşuyor. Kitapta, son birkaç yılda, 24 mimar, içmimar (mimarlık grubu) tarafından Türkiye'nin de aralarında bulunduğu, dünyanın 16 ayrı noktasında gerçekleştirilmiş 31 restoran, kafe, bar, gece kulübü projeleri tanıtılıyor. YEM Yayın'ın yoğun ilgi gören kitap dizisi “Projeler Yapılar”ın baskıları tükenen kitapları, içeriklerinden ödün vermeksizin hazırlanan, rahat taşınabilir boyut ve daha ekonomik fiyatlarıyla yayınlandı. Diziye eklenecek yeni kitaplar da yine aynı formatta yayınlanarak okuyucuların daha uygun fiyata, nitelikli kitaba ulaşabilmeleri hedefleniyor. “Restoran ve Kafeler” kitabı, sadece günün belli saatlerinde hızlı atıştırmalıklar sunan kafelerden dünyaca ünlü şeflerin özel menüler hazırladığı restoranlara ve gece geç saatlerde sahne performansları gerçekleştirilen gece kulüplerine kadar farklı amaç ve işlevler için özgün tasarlanmış yeme-içme mekânlarını bir arada sunuyor… “Restoran ve Kafeler” Türkiye'den ve dünyadan önemli mimar ve içmimarların seçkin restoran, kafe ve bar projelerinden oluşuyor. Kitapta, son birkaç yılda, 24 mimar, içmimar (mimarlık grubu) tarafından Türkiye'nin de aralarında bulunduğu, dünyanın 16 ayrı noktasında gerçekleştirilmiş 31 restoran, kafe, bar, gece kulübü projeleri tanıtılıyor. Günümüzde, toplumsal kullanıma dayanan ve sosyal etkileşimin en yoğun olarak yaşandığı alanlardan olan yeme-içme mekânları, kent yaşamını tamamlayan en önemli yapılar arasındadır. Çağdaş kent yaşamı içinde her geçen gün daha sık kullanılan bu mekânlar tasarlanırken, kullanıcıların fiziksel gereksinimlerinin ötesinde kültürel ve psiko-sosyal taleplerinin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Doğaldır ki, sadece günün belli saatlerinde hızlı atıştırmalıklar sunan bir kafe ile dünyaca ünlü şeflerin özel menüler hazırladığı bir restoran ya da gece geç saatlerde sahne performansları gerçekleştirilen bir gece kulübü arasında tasarım amaç ve yönteminin aynı olması beklenemez. “Restoran ve Kafeler” kitabı, geçmiş dönemlere oranla daha fazla “dışarıda zaman geçiren” günümüz kentli insanının farklı taleplerine karşılık çözümler sunan, her biri özgün tasarıma sahip yeme-içme mekânlarını bir arada sunuyor. Kitap, Erginoğlu&Çalışlar, i-am, Autoban, Rojkind Arquetictos, Özgür Ediz, Yavuz Taneli, Carbon, Söhne & Partner Architekten gibi Türkiye'den ve dünyadan önemli mimar, içmimar ve tasarım ofislerinin; Beyoğlu'ndaki “high-tech” iç mekâna ve aydınlatma tasarımına sahip bir gece kulübünden Portekiz'deki, yıllar önce terkedilmiş, okyanus manzaralı bir yapının yeniden işlevlendirilmesiyle ortaya çıkan bara; Azerbaycan'daki saydam, “içi dışı bir” nezih restorandan Barselona'daki, Japon ve Brezilya gibi birbirine oldukça zıt iki mutfağı bir arada sunan restorana; Alaçatı'daki yalın çizgileriyle yöresel mimarinin izlerini taşıyan restorandan Pekin'deki bir sanat merkezinde müşterilerin rahat iletişim kurabilecekleri atmosfere sahip bir kafeye uzanan çeşitlilikteki örnekleri sunuyor. Bina tipolojisi, modern ve geleneksel yapı malzemesi kullanımı, modern yapım teknikleri, topografyaya, mimari ve kentsel dokuya uyum, yeniden işlevlendirme vb. konularda başarılı örneklerden oluşan bu projeler, özel çekilmiş renkli fotoğraflar, planlar, kesitler, görünüşler ile aksonometrik çizimlerin yanı sıra projeleri anlatan açıklama metinleriyle veriliyor. “Restoran ve Kafeler” kitabı, mimarlar, içmimarlar, şehir-bölge plancıları, kentsel tasarımcılar, peyzaj mimarları ve inşaat mühendisleri için bir başvuru kitabı olmasının yanı sıra mimarlık, içmimarlık ve tasarım öğrencileri için de Türkiye'den ve dünyadan seçilmiş bu özel projeleri inceleyerek kendi tasarım çalışmalarında yararlanabilecekleri değerli bir kaynak sunuyor.
YEM Yayın'ın yoğun ilgi gören kitap dizisi “Projeler Yapılar”ın baskıları tükenen kitapları, içeriklerinden ödün vermeksizin hazırlanan, rahat taşınabilir boyut ve daha ekonomik fiyatlarıyla yayınlandı. Diziye eklenecek yeni kitaplar da yine aynı formatta yayınlanarak okuyucuların daha uygun fiyata, nitelikli kitaba ulaşabilmeleri hedefleniyor. “Restoran ve Kafeler” kitabı, sadece günün belli saatlerinde hızlı atıştırmalıklar sunan kafelerden dünyaca ünlü şeflerin özel menüler hazırladığı restoranlara ve gece geç saatlerde sahne performansları gerçekleştirilen gece kulüplerine kadar farklı amaç ve işlevler için özgün tasarlanmış yeme-içme mekânlarını bir arada sunuyor… “Restoran ve Kafeler” Türkiye'den ve dünyadan önemli mimar ve içmimarların seçkin restoran, kafe ve bar projelerinden oluşuyor. Kitapta, son birkaç yılda, 24 mimar, içmimar (mimarlık grubu) tarafından Türkiye'nin de aralarında bulunduğu, dünyanın 16 ayrı noktasında gerçekleştirilmiş 31 restoran, kafe, bar, gece kulübü projeleri tanıtılıyor. YEM Yayın'ın yoğun ilgi gören kitap dizisi “Projeler Yapılar”ın baskıları tükenen kitapları, içeriklerinden ödün vermeksizin hazırlanan, rahat taşınabilir boyut ve daha ekonomik fiyatlarıyla yayınlandı. Diziye eklenecek yeni kitaplar da yine aynı formatta yayınlanarak okuyucuların daha uygun fiyata, nitelikli kitaba ulaşabilmeleri hedefleniyor. “Restoran ve Kafeler” kitabı, sadece günün belli saatlerinde hızlı atıştırmalıklar sunan kafelerden dünyaca ünlü şeflerin özel menüler hazırladığı restoranlara ve gece geç saatlerde sahne performansları gerçekleştirilen gece kulüplerine kadar farklı amaç ve işlevler için özgün tasarlanmış yeme-içme mekânlarını bir arada sunuyor… “Restoran ve Kafeler” Türkiye'den ve dünyadan önemli mimar ve içmimarların seçkin restoran, kafe ve bar projelerinden oluşuyor. Kitapta, son birkaç yılda, 24 mimar, içmimar (mimarlık grubu) tarafından Türkiye'nin de aralarında bulunduğu, dünyanın 16 ayrı noktasında gerçekleştirilmiş 31 restoran, kafe, bar, gece kulübü projeleri tanıtılıyor. Günümüzde, toplumsal kullanıma dayanan ve sosyal etkileşimin en yoğun olarak yaşandığı alanlardan olan yeme-içme mekânları, kent yaşamını tamamlayan en önemli yapılar arasındadır. Çağdaş kent yaşamı içinde her geçen gün daha sık kullanılan bu mekânlar tasarlanırken, kullanıcıların fiziksel gereksinimlerinin ötesinde kültürel ve psiko-sosyal taleplerinin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Doğaldır ki, sadece günün belli saatlerinde hızlı atıştırmalıklar sunan bir kafe ile dünyaca ünlü şeflerin özel menüler hazırladığı bir restoran ya da gece geç saatlerde sahne performansları gerçekleştirilen bir gece kulübü arasında tasarım amaç ve yönteminin aynı olması beklenemez. “Restoran ve Kafeler” kitabı, geçmiş dönemlere oranla daha fazla “dışarıda zaman geçiren” günümüz kentli insanının farklı taleplerine karşılık çözümler sunan, her biri özgün tasarıma sahip yeme-içme mekânlarını bir arada sunuyor. Kitap, Erginoğlu&Çalışlar, i-am, Autoban, Rojkind Arquetictos, Özgür Ediz, Yavuz Taneli, Carbon, Söhne & Partner Architekten gibi Türkiye'den ve dünyadan önemli mimar, içmimar ve tasarım ofislerinin; Beyoğlu'ndaki “high-tech” iç mekâna ve aydınlatma tasarımına sahip bir gece kulübünden Portekiz'deki, yıllar önce terkedilmiş, okyanus manzaralı bir yapının yeniden işlevlendirilmesiyle ortaya çıkan bara; Azerbaycan'daki saydam, “içi dışı bir” nezih restorandan Barselona'daki, Japon ve Brezilya gibi birbirine oldukça zıt iki mutfağı bir arada sunan restorana; Alaçatı'daki yalın çizgileriyle yöresel mimarinin izlerini taşıyan restorandan Pekin'deki bir sanat merkezinde müşterilerin rahat iletişim kurabilecekleri atmosfere sahip bir kafeye uzanan çeşitlilikteki örnekleri sunuyor. Bina tipolojisi, modern ve geleneksel yapı malzemesi kullanımı, modern yapım teknikleri, topografyaya, mimari ve kentsel dokuya uyum, yeniden işlevlendirme vb. konularda başarılı örneklerden oluşan bu projeler, özel çekilmiş renkli fotoğraflar, planlar, kesitler, görünüşler ile aksonometrik çizimlerin yanı sıra projeleri anlatan açıklama metinleriyle veriliyor. “Restoran ve Kafeler” kitabı, mimarlar, içmimarlar, şehir-bölge plancıları, kentsel tasarımcılar, peyzaj mimarları ve inşaat mühendisleri için bir başvuru kitabı olmasının yanı sıra mimarlık, içmimarlık ve tasarım öğrencileri için de Türkiye'den ve dünyadan seçilmiş bu özel projeleri inceleyerek kendi tasarım çalışmalarında yararlanabilecekleri değerli bir kaynak sunuyor.
Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat