#smrgSAHAF Eski İstanbul Barları -

Stok Kodu:
1199116074
Boyut:
16x24
Sayfa Sayısı:
184 s.
Basım Yeri:
İstanbul
Baskı:
2
Basım Tarihi:
2002
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
1. Hamur
Dili:
Türkçe
Kategori:
0,00
1199116074
501792
Eski İstanbul Barları -
Eski İstanbul Barları - #smrgSAHAF
0.00
Geçen yüzyılın balozlarından "cafe chantan"lara, elit bira bahçelerinden, 'meyhanenin alafrangası' gazinolara, dansın, müziğin, oryantalle striptizin içkiyle buluştuğu bar-pavyonlara, bir zamanlar yalnızca lüks otellerde bulabildiğimiz ilk 'modern' barlardan bugün sayıları ve türleri yüzleri bulan restoran-barlara, bir şehrin 'eğlence' ve 'içki' kültürünün renkli, canlı bir panoraması...

Yakasından kırmızı karanfili, mendil cebinden tığ örgüsü krem renkli rakı kılıfını eksik etmeyen, tek parça buzla soğutulmuş kılıflı kadehinin karşısında ceketinin düğmesini ilikleyerek adeta saygı duruşunda bulunan Ümit Bey'den öğlen rakılarını hiç aksatmayan Erol Simavi'ye, barmenlerin muziplik olsun diye içtiği viskinin markasını değiştirdiklerini daha ilk yudumda fark eden Orhan Boran'dan, bara İstiklal Madalyası'nı takarak gelen ünlü Türk casusu İngiliz Kemal'e barların ilginç müdavimleri...

Hayatının büyük bölümünü bar tezgahlarının kimi zaman arkasında kimi zaman önünde ama hep yakınında geçirmiş Vefa Zat, canlı tanıklar, hoş ve ilginç anektodlar, zaman zamansa "mesleki" ciddiyetle İstanbul'un barlarını anlatıyor. Dönemin popüler kokteyl tarifleriyle tatlandırılan Eski İstanbul Barları, Hem insanları hizmetleriyle mutlu etmeye çalışan meslek erbablarına, hem de bar tezgahlarının önünde içkisini yudumlayan "ehlikeyiflere"e hitap eden kitap.

Bir meslek erbabından, saçlarını bar tezgâhlarında ağartmış Vefa Zat'tan eski İstanbul'un ‘içkili mekânlar'ının tarihi. Bir dönemin “eğlence” ve “içki” kültürünü anlatan, “bir tane daha lütfen” tadında yazılmış bir kitap. Eski İstanbul Barları'nda ‘Cafe chantan'larda dolaşıp, ‘bira garden'larda bardağınızdaki köpüğü yudumlayabilir ya da oryantalle striptizin içkiyle buluştuğu dönemin ünlü bar-pavyonlarına bir göz atabilirsiniz. Dilerseniz İstanbul'un ilk ‘enternasyonel' otellerinin barlarına ‘takılan' ünlü kişi ve ilginç kişiliklerinin sohbetlerine kulak kabartabilirsiniz. Okurların Âdâbıyla Rakı ve Çilingir Sofrası adlı kitabıyla tanıdığı Vefa Bey, dönemin popüler kokteyl tarifleriyle zenginleştirdiği bu kitabında hem meslek erbablarına hem de ‘ehlikeyifler'e hitap ediyor.

Geçen yüzyılın balozlarından "cafe chantan"lara, elit bira bahçelerinden, 'meyhanenin alafrangası' gazinolara, dansın, müziğin, oryantalle striptizin içkiyle buluştuğu bar-pavyonlara, bir zamanlar yalnızca lüks otellerde bulabildiğimiz ilk 'modern' barlardan bugün sayıları ve türleri yüzleri bulan restoran-barlara, bir şehrin 'eğlence' ve 'içki' kültürünün renkli, canlı bir panoraması...

Yakasından kırmızı karanfili, mendil cebinden tığ örgüsü krem renkli rakı kılıfını eksik etmeyen, tek parça buzla soğutulmuş kılıflı kadehinin karşısında ceketinin düğmesini ilikleyerek adeta saygı duruşunda bulunan Ümit Bey'den öğlen rakılarını hiç aksatmayan Erol Simavi'ye, barmenlerin muziplik olsun diye içtiği viskinin markasını değiştirdiklerini daha ilk yudumda fark eden Orhan Boran'dan, bara İstiklal Madalyası'nı takarak gelen ünlü Türk casusu İngiliz Kemal'e barların ilginç müdavimleri...

Hayatının büyük bölümünü bar tezgahlarının kimi zaman arkasında kimi zaman önünde ama hep yakınında geçirmiş Vefa Zat, canlı tanıklar, hoş ve ilginç anektodlar, zaman zamansa "mesleki" ciddiyetle İstanbul'un barlarını anlatıyor. Dönemin popüler kokteyl tarifleriyle tatlandırılan Eski İstanbul Barları, Hem insanları hizmetleriyle mutlu etmeye çalışan meslek erbablarına, hem de bar tezgahlarının önünde içkisini yudumlayan "ehlikeyiflere"e hitap eden kitap.

Bir meslek erbabından, saçlarını bar tezgâhlarında ağartmış Vefa Zat'tan eski İstanbul'un ‘içkili mekânlar'ının tarihi. Bir dönemin “eğlence” ve “içki” kültürünü anlatan, “bir tane daha lütfen” tadında yazılmış bir kitap. Eski İstanbul Barları'nda ‘Cafe chantan'larda dolaşıp, ‘bira garden'larda bardağınızdaki köpüğü yudumlayabilir ya da oryantalle striptizin içkiyle buluştuğu dönemin ünlü bar-pavyonlarına bir göz atabilirsiniz. Dilerseniz İstanbul'un ilk ‘enternasyonel' otellerinin barlarına ‘takılan' ünlü kişi ve ilginç kişiliklerinin sohbetlerine kulak kabartabilirsiniz. Okurların Âdâbıyla Rakı ve Çilingir Sofrası adlı kitabıyla tanıdığı Vefa Bey, dönemin popüler kokteyl tarifleriyle zenginleştirdiği bu kitabında hem meslek erbablarına hem de ‘ehlikeyifler'e hitap ediyor.

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat