Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Çilingir Sofrasında Rakı Deniz Gürsoy Çilingir Sofrasında Rakı Deniz Gürsoy

#smrgKİTABEVİÇilingir Sofrasında Rakı

Liste Fiyatı : 0,00
9799753293715
76202
Çilingir Sofrasında Rakı
Çilingir Sofrasında Rakı #smrgKİTABEVİ
Oğlak
0.00
Kadehten küçük bir yudum alınıp dilin üst arka tarafında damak boşluğunda hapsedilir. Kadeh yerine bırakılıp sağında duran su bardağı alınır ve hapsedilmiş olan rakı bu suyun yardımıyla boğazdan aşağı gönderilir. Ardından hemen bir küçük lokma mezeyle ağıza yeni bir lezzet tanıştırılır.

Bu işlem öyle muntazam aralıklarla devam ettirilir ki saatte bir tek ya da bir buçuk tek rakı içerek ve sarhoş olmadan bol sohbetli iyi bir gece geçirilerek kalkılabilir. Zaten dem erbabının uzun süre içip de aynı dozda çakırkeyiflikle sarhoş olmadan o masaya paylaşanlarla birlikte hayattan keyif almasının sırrı buradadır.

Yukarıda anlatılan erbabın içtiği şekildir. Şimdi yeni yetişmeler ve yabancılar, rakıyı yalnızca aperatif içki olarak alanlar bol sulu rakı bulunan kadehten bir küçük yudum alıp yutmaktadır. Zevk alıyorlarsa kime ne? (...)

Rakı masasından nasıl kalkıldığı çok önemlidir. Davranış biçimindeki gevşeme dozuna ve sırasına göre keyif, çakırkeyif, vilisisipit, sarhoş, yüklü, paşazom, zom, küfelik olarak kalkılabilir. Bir ehl-i keyfin çilingir sofrasındaymış gibi yudum yudum okunarak tadına varılacak bir kitap.

  • Açıklama
    • Kadehten küçük bir yudum alınıp dilin üst arka tarafında damak boşluğunda hapsedilir. Kadeh yerine bırakılıp sağında duran su bardağı alınır ve hapsedilmiş olan rakı bu suyun yardımıyla boğazdan aşağı gönderilir. Ardından hemen bir küçük lokma mezeyle ağıza yeni bir lezzet tanıştırılır.

      Bu işlem öyle muntazam aralıklarla devam ettirilir ki saatte bir tek ya da bir buçuk tek rakı içerek ve sarhoş olmadan bol sohbetli iyi bir gece geçirilerek kalkılabilir. Zaten dem erbabının uzun süre içip de aynı dozda çakırkeyiflikle sarhoş olmadan o masaya paylaşanlarla birlikte hayattan keyif almasının sırrı buradadır.

      Yukarıda anlatılan erbabın içtiği şekildir. Şimdi yeni yetişmeler ve yabancılar, rakıyı yalnızca aperatif içki olarak alanlar bol sulu rakı bulunan kadehten bir küçük yudum alıp yutmaktadır. Zevk alıyorlarsa kime ne? (...)

      Rakı masasından nasıl kalkıldığı çok önemlidir. Davranış biçimindeki gevşeme dozuna ve sırasına göre keyif, çakırkeyif, vilisisipit, sarhoş, yüklü, paşazom, zom, küfelik olarak kalkılabilir. Bir ehl-i keyfin çilingir sofrasındaymış gibi yudum yudum okunarak tadına varılacak bir kitap.

      Stok Kodu
      :
      9799753293715
      Boyut
      :
      15x18
      Sayfa Sayısı
      :
      143 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      9
      Basım Tarihi
      :
      2008
      Çeviren
      :
      15x18
      Kapak Türü
      :
      Karton
      Kağıt Türü
      :
      3. Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
      76202    Deniz Gürsoy    Çilingir Sofrasında Rakı     Oğlak        #smrgTELİF    Yemek Kültürü    Alkollü İçkiler                           
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat