Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
%25
Anadolu Yemekleri ve Türk Mutfağı Hamit Zübeyr Koşay

#smrgKİTABEVİAnadolu Yemekleri ve Türk Mutfağı -

Liste Fiyatı : 48,00
İndirimli Fiyat : 36,00
Kazancınız : 12,00
%25
Temin süresi 4 gündür.
9786056170935
146479
Anadolu Yemekleri ve Türk Mutfağı -
Anadolu Yemekleri ve Türk Mutfağı - #smrgKİTABEVİ
Çiya Yayınları
36.00
Türk halk yemeklerini tanıtırken onların hazırlandığı yer olan mutfağı ihmal edemezdik. Türk halk mimarisi üzerinde daha önce yapılan çeşitli araştırmalarda ve gelen anket cevaplarında bu hususa pek az temas edildiği için desinatör Yusuf Bıçakçı'yı bazı bölgelere göndererek incelemelerde bulunmasını sağladık. Bu eser, Türk mutfağı ve yemeği ile ilgili malzemeyi bütün teferruatı ile tanıtabilmekten henüz uzak olduğu cihetle bunu bir başlangıç sayarak eksiklerini tamamlamaya çalışmak Türk ilim müesseseleri ve aydınlarımız için millî bir vazife olacaktır.

Toplumu yeniden yapılandırma sürecinde birçok alanda gerçekleştirilen halkla ilişkiler, özellikle Atatürk'ün ölümünden sonra aksamaya başladı. Ülkenin mutfak kültürü alanında biriktirdikleri için gerekli tarama 1960'lara kalmıştı. Halkbilim ve etnoğrafya alanında önemli çalışmalarıyla bir öncü de olan Hamit zübeyir Koşay ile öğretmen Akile Ülkücan'ın yönettiği tarama, Anadolu Yemekleri ve Türk Mutfağı adıyla 1961'de çok geç bir tarih de olsa yayımlandı.

  • Açıklama
    • Türk halk yemeklerini tanıtırken onların hazırlandığı yer olan mutfağı ihmal edemezdik. Türk halk mimarisi üzerinde daha önce yapılan çeşitli araştırmalarda ve gelen anket cevaplarında bu hususa pek az temas edildiği için desinatör Yusuf Bıçakçı'yı bazı bölgelere göndererek incelemelerde bulunmasını sağladık. Bu eser, Türk mutfağı ve yemeği ile ilgili malzemeyi bütün teferruatı ile tanıtabilmekten henüz uzak olduğu cihetle bunu bir başlangıç sayarak eksiklerini tamamlamaya çalışmak Türk ilim müesseseleri ve aydınlarımız için millî bir vazife olacaktır.

      Toplumu yeniden yapılandırma sürecinde birçok alanda gerçekleştirilen halkla ilişkiler, özellikle Atatürk'ün ölümünden sonra aksamaya başladı. Ülkenin mutfak kültürü alanında biriktirdikleri için gerekli tarama 1960'lara kalmıştı. Halkbilim ve etnoğrafya alanında önemli çalışmalarıyla bir öncü de olan Hamit zübeyir Koşay ile öğretmen Akile Ülkücan'ın yönettiği tarama, Anadolu Yemekleri ve Türk Mutfağı adıyla 1961'de çok geç bir tarih de olsa yayımlandı.

      Stok Kodu
      :
      9786056170935
      Boyut
      :
      16x24
      Sayfa Sayısı
      :
      323 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      2
      Basım Tarihi
      :
      2011
      Kapak Türü
      :
      Karton Kapak
      Kağıt Türü
      :
      Karton Kapak
      Dili
      :
      3. Hamur
      Orijinal Adı
      :
      Türkçe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat