#smrgKİTABEVİ Aile Aşçısı: 100 Türlü Sebze 100 Türlü Çorba 100 Türlü Yumurta Pişirmek Usulleri -

Hazırlayan:
Stok Kodu:
1199175407
Boyut:
16x24
Sayfa Sayısı:
168 s.
Basım Yeri:
İstanbul
Baskı:
1
Basım Tarihi:
2015
Çeviren:
Hüsniye Koç
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
Enso
Dili:
Türkçe
Kategori:
0,00
1199175407
561513
Aile Aşçısı: 100 Türlü Sebze 100 Türlü Çorba 100 Türlü Yumurta Pişirmek Usulleri -
Aile Aşçısı: 100 Türlü Sebze 100 Türlü Çorba 100 Türlü Yumurta Pişirmek Usulleri - #smrgKİTABEVİ
0.00
Sunuş: İrvin Cemil Schick

Ruhun Gıdası Kitaplar Osmanlı Kitapları Dizisi'nin üçüncüsü Aile Aşçısı: 100 Türlü Sebze, 100 Türlü Çorba, 100 Türlü Yumurta Pişirmek Usulleri Sebze, çorba ve yumurta pişirme usullerine dair üç ayrı risale olarak basılan Aile Aşçısı serisi, ilk defa bir arada yayınlanıyor.

Avanzade Mehmed Süleyman'ın kimisini Fransızcadan çevirdiği, kimisini İstanbul ve saray mutfağından çıkardığı bu tarifler, okuru birbirinden alabildiğine farklı lezzetlerin dünyasında bir gezintiye davet ediyor. Bezelyeli kuşkonmaz, salçalı devedikeni, tereyağlı hindiba, kestaneli lahana, tirit, bal çorbası, güvercin çorbası, badem çorbası, kurbağa çorbası, bira çorbası, Paris usulü trüflü yumurta yemeği, yumurta köftesi, İmparator yumurtası, tomalaklı kaygana, sufle mücver, Rus mücveri bunlardan sadece bazıları. Üstelik seçilmiş bazı tariflerin günümüzde uygulanabilir halleriyle...

Sunuş: İrvin Cemil Schick

Ruhun Gıdası Kitaplar Osmanlı Kitapları Dizisi'nin üçüncüsü Aile Aşçısı: 100 Türlü Sebze, 100 Türlü Çorba, 100 Türlü Yumurta Pişirmek Usulleri Sebze, çorba ve yumurta pişirme usullerine dair üç ayrı risale olarak basılan Aile Aşçısı serisi, ilk defa bir arada yayınlanıyor.

Avanzade Mehmed Süleyman'ın kimisini Fransızcadan çevirdiği, kimisini İstanbul ve saray mutfağından çıkardığı bu tarifler, okuru birbirinden alabildiğine farklı lezzetlerin dünyasında bir gezintiye davet ediyor. Bezelyeli kuşkonmaz, salçalı devedikeni, tereyağlı hindiba, kestaneli lahana, tirit, bal çorbası, güvercin çorbası, badem çorbası, kurbağa çorbası, bira çorbası, Paris usulü trüflü yumurta yemeği, yumurta köftesi, İmparator yumurtası, tomalaklı kaygana, sufle mücver, Rus mücveri bunlardan sadece bazıları. Üstelik seçilmiş bazı tariflerin günümüzde uygulanabilir halleriyle...

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat