Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
%20
Türk Mutfağında Coğrafi İşaretli Lezzetler

#smrgKİTABEVİTürk Mutfağında Coğrafi İşaretli Lezzetler

Liste Fiyatı : 52,00
İndirimli Fiyat : 41,60
Kazancınız : 10,40
9786254065491
201630
Türk Mutfağında Coğrafi İşaretli Lezzetler
Türk Mutfağında Coğrafi İşaretli Lezzetler #smrgKİTABEVİ
Nobel Akademik Yayıncılık
41.60
YAZARLAR Bayram Altıntaş, Emre Hastaoğlu, Ercan Polat, Esra Özkan Önem, İbrahim Tuğkan Şeker, Meral Yılmaz, Muhammed Yıldız, Mustafa Işkın, Özlem Akın

Coğrafi işarete sahip yiyecek ve içecekler genellikle ait oldukları yerlerin en değerli yiyecek ve içecekleri olmaktalardır. Söz konusu yiyecek ve içecekler, ait oldukları şehirlere, ilçelere, yerleşim yerlerine ve ait oldukları bu yerlerde tanınmakta ve tüketilmektelerdir. Ancak coğrafi işarete sahip birçok yiyecek ve içeceğin ait oldukları bölgeler dışında tanınmadığı ve tüketilmediği görülmektedir. Ayrıca söz konusu yemeklerin tek bir kaynakta toplanmadığı ve ilgili kişilerin söz konusu yiyecek ve içeceklere ulaşmak için farklı kaynaklara başvurmaları gerektiği görülmüştür.

Bu nedenle bu kitapta, Türkiye'de coğrafi işarete sahip yiyecek ve içecekler tek bir kaynakta toplanmış ve ayrıca coğrafi işarete ilişkin bilgilere yer verilmiştir. Böylelikle coğrafi işaretin daha iyi tanınması ve coğrafi işaret alma süreçleri hakkında ilgililerin bilgi düzeylerinin artırılması amaçlanmıştır. Kitap, sekiz bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, coğrafi işaret kavramına ilişkin bilgilere yer verilmiştir. Daha sonra sırasıyla Akdeniz, Doğu Anadolu, Ege, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz ve Ege bölgelerine ait coğrafi işaretli yiyecek ve içecekler bölümler hâlinde yer almaktadır.

Kitap, coğrafi işaretli yemekleri tek kaynakta toplaması sayesinde gastronomi öğrencilerinin, yiyecek içecek profesyonellerinin ve ilgili kişilerin bilgiye daha kolay ulaşmalarını hedeflemektedir.

  • Açıklama
    • YAZARLAR Bayram Altıntaş, Emre Hastaoğlu, Ercan Polat, Esra Özkan Önem, İbrahim Tuğkan Şeker, Meral Yılmaz, Muhammed Yıldız, Mustafa Işkın, Özlem Akın

      Coğrafi işarete sahip yiyecek ve içecekler genellikle ait oldukları yerlerin en değerli yiyecek ve içecekleri olmaktalardır. Söz konusu yiyecek ve içecekler, ait oldukları şehirlere, ilçelere, yerleşim yerlerine ve ait oldukları bu yerlerde tanınmakta ve tüketilmektelerdir. Ancak coğrafi işarete sahip birçok yiyecek ve içeceğin ait oldukları bölgeler dışında tanınmadığı ve tüketilmediği görülmektedir. Ayrıca söz konusu yemeklerin tek bir kaynakta toplanmadığı ve ilgili kişilerin söz konusu yiyecek ve içeceklere ulaşmak için farklı kaynaklara başvurmaları gerektiği görülmüştür.

      Bu nedenle bu kitapta, Türkiye'de coğrafi işarete sahip yiyecek ve içecekler tek bir kaynakta toplanmış ve ayrıca coğrafi işarete ilişkin bilgilere yer verilmiştir. Böylelikle coğrafi işaretin daha iyi tanınması ve coğrafi işaret alma süreçleri hakkında ilgililerin bilgi düzeylerinin artırılması amaçlanmıştır. Kitap, sekiz bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, coğrafi işaret kavramına ilişkin bilgilere yer verilmiştir. Daha sonra sırasıyla Akdeniz, Doğu Anadolu, Ege, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz ve Ege bölgelerine ait coğrafi işaretli yiyecek ve içecekler bölümler hâlinde yer almaktadır.

      Kitap, coğrafi işaretli yemekleri tek kaynakta toplaması sayesinde gastronomi öğrencilerinin, yiyecek içecek profesyonellerinin ve ilgili kişilerin bilgiye daha kolay ulaşmalarını hedeflemektedir.

      Stok Kodu
      :
      9786254065491
      Boyut
      :
      16x23
      Sayfa Sayısı
      :
      496 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2021
      Kapak Türü
      :
      Karton Kapak
      Kağıt Türü
      :
      1. Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat