Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
%25
Türk Mutfağı Nevin Halıcı Türk Mutfağı Nevin Halıcı

#smrgKİTABEVİTürk Mutfağı

Liste Fiyatı : 45,00
İndirimli Fiyat : 33,75
Kazancınız : 11,25
%25
Temin süresi 4 gündür.
Türk Mutfağı
Türk Mutfağı #smrgKİTABEVİ
Oğlak
33.75
Türk Mutfağı kültür ve turizm değerlerimizin önde gelen dallarından biridir. Çin ve Fransız mutfaklarıyla birlikte dünyanın üç ünlü mutfaığından biri olarak kabul edilen Türk Mutfağı yemek çeşitleri, pişirme yöntemleri, sofra düzenleri ve servis usülleriyle ününe layık bir mutfak olma özelliğini taşımaktadır. 1838'de yayımlanan Şarkın Tatlıları adlı eserinde Friedrich Ünger zengin Türk yemekleri ve tatlılarından söz ederken şerbet çeşitlerini toplamada, çokluğundan ötürü, ümüzsizliğe düştüğünü belirtmektedir. Yalnız tatlılar için değil, Türk mutfağının diğer bölümleri içinde aynı şeyi söylemek mümkündür.

" ... Türk Mutfağı üzerine oldukça kapsamlı ve uygulanabilirliği yüzde yüz tarifler içeren bir kitap..." -Tuğrul Şavkay, Vizyon-

"Nevin Halıcı'nın kitabının (Türk Mutfağı) İngiltere'de ve diğer ülkelerde yayımlanacağına ve böylece daha geniş kamuoyu kitlesinin gerçek Türk Mutfağı hakkında bilgi edineceğine inanıyorum." -Claudia Roden, Petits Propos Culinaires-

. "Kaybolup gitmeye mahkûm edilmiş o canım baba mutfaklarımızın demirbaşlarını Nevin Halıcı'nın kitabında bulacaksınız... Zenginleşeceksiniz." -Nezihe Araz, Milliyet-

"Bizlere verilen armağanlar arasında hiçbiri Nevin Halıcı'nın yazmış olduğu, birçoğu kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan geleneksel Türk yemek tarifelerini anıtlaştıran kitaplardan oluşan set kadar minnet uyandırmadı." -Alan Davidson, Petits Propos Culinaires-

Türk Mutfağı'nın en güzel örneklerini, büyük çoğunluğunu Hadiye Fahriye'nin Yemek Kitabı, Tatlıcı Başı kitaplarından aslına uygun olarak veren bu çalışma, öğretmen, öğrenci, aşçı, ev hanımları ve konuya ilgi duyan herkese teorik ve pratik yönde rehber olacak niteliktedir.

  • Açıklama
    • Türk Mutfağı kültür ve turizm değerlerimizin önde gelen dallarından biridir. Çin ve Fransız mutfaklarıyla birlikte dünyanın üç ünlü mutfaığından biri olarak kabul edilen Türk Mutfağı yemek çeşitleri, pişirme yöntemleri, sofra düzenleri ve servis usülleriyle ününe layık bir mutfak olma özelliğini taşımaktadır. 1838'de yayımlanan Şarkın Tatlıları adlı eserinde Friedrich Ünger zengin Türk yemekleri ve tatlılarından söz ederken şerbet çeşitlerini toplamada, çokluğundan ötürü, ümüzsizliğe düştüğünü belirtmektedir. Yalnız tatlılar için değil, Türk mutfağının diğer bölümleri içinde aynı şeyi söylemek mümkündür.

      " ... Türk Mutfağı üzerine oldukça kapsamlı ve uygulanabilirliği yüzde yüz tarifler içeren bir kitap..." -Tuğrul Şavkay, Vizyon-

      "Nevin Halıcı'nın kitabının (Türk Mutfağı) İngiltere'de ve diğer ülkelerde yayımlanacağına ve böylece daha geniş kamuoyu kitlesinin gerçek Türk Mutfağı hakkında bilgi edineceğine inanıyorum." -Claudia Roden, Petits Propos Culinaires-

      . "Kaybolup gitmeye mahkûm edilmiş o canım baba mutfaklarımızın demirbaşlarını Nevin Halıcı'nın kitabında bulacaksınız... Zenginleşeceksiniz." -Nezihe Araz, Milliyet-

      "Bizlere verilen armağanlar arasında hiçbiri Nevin Halıcı'nın yazmış olduğu, birçoğu kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan geleneksel Türk yemek tarifelerini anıtlaştıran kitaplardan oluşan set kadar minnet uyandırmadı." -Alan Davidson, Petits Propos Culinaires-

      Türk Mutfağı'nın en güzel örneklerini, büyük çoğunluğunu Hadiye Fahriye'nin Yemek Kitabı, Tatlıcı Başı kitaplarından aslına uygun olarak veren bu çalışma, öğretmen, öğrenci, aşçı, ev hanımları ve konuya ilgi duyan herkese teorik ve pratik yönde rehber olacak niteliktedir.

      Stok Kodu
      :
      9789753296526
      Boyut
      :
      23x17
      Sayfa Sayısı
      :
      408 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2009
      Kapak Türü
      :
      Karton
      Kağıt Türü
      :
      3. Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat