#smrgSAHAF Tarihinden Tarifine Bulgur -

Stok Kodu:
1199180670
Boyut:
16x21
Sayfa Sayısı:
175 s.
Basım Yeri:
İstanbul
Baskı:
1
Basım Tarihi:
2015
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
Enso
Dili:
Türkçe
Kategori:
0,00
1199180670
566737
Tarihinden Tarifine Bulgur -
Tarihinden Tarifine Bulgur - #smrgSAHAF
0.00
Günümüzden yaklaşık 12 bin yıl önce… İnsanoğlunun ilk mahsulüdür buğday… Avcı- toplayıcılıktan üreticiliğe geçişin simgesi... Atalarımızın günümüze hediye ettiği ilk besin... İlk başlarda kaynatılıp, tüketilebilen bir besin olarak evlerde pişirilen buğday zamanla ihtiyaca yönelik olarak öğütülmeye başlar. İlk ne zaman, nerde ve nasıl öğütüldü bilinmez ama efsaneye göre Nemrut'un bilenen tek hayrıdır, bulgur! Ve bugün evlerimizde bulgur varsa, radyonun sayesindedir. Ve Dünyanın neresine giderseniz gidin bulgurdur, ismi değişmez! Yoldaşı yoğurt gibi... Duru Bulgur tarafından yayınlanan, Dyt. Seçil Kenar tarafından hazırlanan Tarihinden Tarifine Bulgur kitabı, buğdayın, bulgurun tarihini ve üretim şekillerini, bulgur ve sağlık ilişkisini anlatırken bir yandan da Türk ve Dünya mutfağından hazırlanmış birbirinden leziz tariflerle de damaklara hitap ediyor..
Günümüzden yaklaşık 12 bin yıl önce… İnsanoğlunun ilk mahsulüdür buğday… Avcı- toplayıcılıktan üreticiliğe geçişin simgesi... Atalarımızın günümüze hediye ettiği ilk besin... İlk başlarda kaynatılıp, tüketilebilen bir besin olarak evlerde pişirilen buğday zamanla ihtiyaca yönelik olarak öğütülmeye başlar. İlk ne zaman, nerde ve nasıl öğütüldü bilinmez ama efsaneye göre Nemrut'un bilenen tek hayrıdır, bulgur! Ve bugün evlerimizde bulgur varsa, radyonun sayesindedir. Ve Dünyanın neresine giderseniz gidin bulgurdur, ismi değişmez! Yoldaşı yoğurt gibi... Duru Bulgur tarafından yayınlanan, Dyt. Seçil Kenar tarafından hazırlanan Tarihinden Tarifine Bulgur kitabı, buğdayın, bulgurun tarihini ve üretim şekillerini, bulgur ve sağlık ilişkisini anlatırken bir yandan da Türk ve Dünya mutfağından hazırlanmış birbirinden leziz tariflerle de damaklara hitap ediyor..
Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat