Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
%25
Tarihin Süzgecinde Mutfak Kültürümüz Deniz Gürsoy

#smrgKİTABEVİTarihin Süzgecinde Mutfak Kültürümüz

Liste Fiyatı : 45,00
İndirimli Fiyat : 33,75
Kazancınız : 11,25
%25
Temin süresi 4 gündür.
Tarihin Süzgecinde Mutfak Kültürümüz
Tarihin Süzgecinde Mutfak Kültürümüz #smrgKİTABEVİ
Oğlak
33.75
Fırıncılar her tür ekmeği pişirip sattıkları gibi müşterilerin getirdikleri tepsi ve güveçlerdeki yemeği de pişirirlerdi. Her sabah işe gidenler içinde koyun eti soğan nohut bulunan ağzı iyice kapalı bir güveci fırına getirirlerdi. Bu güveçler bütün gün sıcak küllerin içinde yan yana durur müşteriler bu iyi pişmiş yahniyi evlerine götürüp afiyetle yerlerdi. Bunun gerçekleşmesi için müşterilerin güveçlerini iyi tanıması ya da fırıncının kendi bildiği işaretler koyması gerektiğini kestirmeniz zor değil. Yoksa müşteriler tatsız sürprizlerle karşılaşabilirlerdi.

Meyhanelerde hem eğlenilir hem de yemek yenirdi. En çok gidilen gezinti yerleri arasında Dicle ve Fıratın kıyılarındaki ve Mecusi şatolarının ya da Hıristiyan manastırlarının müştemilatında ek binalarında düzenlenmiş olan kır meyhaneleri sayılabilir. Buralarda ünlü bağları olan rahipler şaraplarını satarlardı. Bu meyhanelerde her türlü eğlence vardı Şarkıcı kadınlar dansözler flüt çalan kadınlar çengiler eğlencenin binbir çeşitini yaşatır¬lardı konuklarına. Şarabın yanında ufak kaplar içerisinde biraz şundan biraz bundan atıştırılırdı. Farsça meze tatlı lezzetli bi meze ise lezzetsiz anlamında olup içki yanında küçük tabaklarla verilen lezzetli yiyeceklerin meze adının buradan geldiği söylenir.

  • Açıklama
    • Fırıncılar her tür ekmeği pişirip sattıkları gibi müşterilerin getirdikleri tepsi ve güveçlerdeki yemeği de pişirirlerdi. Her sabah işe gidenler içinde koyun eti soğan nohut bulunan ağzı iyice kapalı bir güveci fırına getirirlerdi. Bu güveçler bütün gün sıcak küllerin içinde yan yana durur müşteriler bu iyi pişmiş yahniyi evlerine götürüp afiyetle yerlerdi. Bunun gerçekleşmesi için müşterilerin güveçlerini iyi tanıması ya da fırıncının kendi bildiği işaretler koyması gerektiğini kestirmeniz zor değil. Yoksa müşteriler tatsız sürprizlerle karşılaşabilirlerdi.

      Meyhanelerde hem eğlenilir hem de yemek yenirdi. En çok gidilen gezinti yerleri arasında Dicle ve Fıratın kıyılarındaki ve Mecusi şatolarının ya da Hıristiyan manastırlarının müştemilatında ek binalarında düzenlenmiş olan kır meyhaneleri sayılabilir. Buralarda ünlü bağları olan rahipler şaraplarını satarlardı. Bu meyhanelerde her türlü eğlence vardı Şarkıcı kadınlar dansözler flüt çalan kadınlar çengiler eğlencenin binbir çeşitini yaşatır¬lardı konuklarına. Şarabın yanında ufak kaplar içerisinde biraz şundan biraz bundan atıştırılırdı. Farsça meze tatlı lezzetli bi meze ise lezzetsiz anlamında olup içki yanında küçük tabaklarla verilen lezzetli yiyeceklerin meze adının buradan geldiği söylenir.

      Stok Kodu
      :
      9789753298186
      Boyut
      :
      17x23
      Sayfa Sayısı
      :
      182 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      2
      Basım Tarihi
      :
      2013
      Kapak Türü
      :
      Karton
      Kağıt Türü
      :
      Kuşe Kağıt
      Dili
      :
      Türkçe
      38151    Deniz Gürsoy    Tarihin Süzgecinde Mutfak Kültürümüz     Oğlak        #smrgTELİF    Yemek Kültürü    Türk Mutfağı    Gurme                       
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat