Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
%25
Süt Uyuyunca: Türkiye Peynirleri ( Küçük Boy ) Artun Ünsal Süt Uyuyunca: Türkiye Peynirleri ( Küçük Boy ) Artun Ünsal Süt Uyuyunca: Türkiye Peynirleri ( Küçük Boy ) Artun Ünsal

#smrgKİTABEVİSüt Uyuyunca : Türkiye Peynirleri ( Küçük Boy )

Liste Fiyatı : 42,00
İndirimli Fiyat : 31,50
Kazancınız : 10,50
%25
Temin süresi 4 gündür.
9789753637558
9200
Süt Uyuyunca : Türkiye Peynirleri ( Küçük Boy )
Süt Uyuyunca : Türkiye Peynirleri ( Küçük Boy ) #smrgKİTABEVİ
YKY Yapı Kredi Yayınları
31.50
Her peynirin arkasında, yeşili farklı olan bir mera vardır, farklı bir göğün altında der bir öyküsünde Italo Calvino...

Anadolu'nun dört bir yanında birçoğu binlerce yıllık geleneği, sürdürerek yapılan yüzlerce peynir türü için söylemiştir sanki bu sözü.Günlük yaşam hırgüründe pekfarkında olmasak da Türkiye'nin zengin bir peynir kültürü var.

Artun Ünsal, bu kitabında ilk önce peynirin Anadolu'daki tarihsel gelişimine bakıyor; sonra yöre yöre peynir çeşitlerini, üretim tekniklerini anlatıyor; peynirle yapılan Türk mutfağına özgü yemek ve tatlılar ise kitabın son bölümünü oluşturuyor.

"Doğa örtüsü, zengin ovası, dağı, koyunu, keçisi, ineği, mandırası bol ve binlerce yıldır çeşitli uygarlıklara beşiklik eden ülkemizde, süt ürünleri kültürü çok uzun bir geçmişe sahiptir.

İlk bakışta, Türkiye'de üretilen ve tüketilen peynir çeşitleri oldukça sınırlı gibi görünebilir. Gerçekten de eldeki verilere göre, Türkiye pazarı genelde salamura, beyaz peynir, kaşar, tulum, mihaliç gibi birkaç peynir türünün egemenliğinde. Aslında, çoğumuz yöresel peynirlerimizin çeşitliliğini ve doyumsuz lezzetlerini yeni yeni fark ediyoruz.

Süt Uyuyunca kitabının bir amacı da kıyıda köşede kalan tüm bu zenginlikleri toplu bir biçimde sunmak değil mi?" Peyniri öğünlerinizden eksik etmeseniz de, dönüp yüzüne bakmasanız da Süt Uyuyunca, sizin kitabınız. Çünkü anlatılan Türkiye'nin kültürü.

  • Açıklama
    • Her peynirin arkasında, yeşili farklı olan bir mera vardır, farklı bir göğün altında der bir öyküsünde Italo Calvino...

      Anadolu'nun dört bir yanında birçoğu binlerce yıllık geleneği, sürdürerek yapılan yüzlerce peynir türü için söylemiştir sanki bu sözü.Günlük yaşam hırgüründe pekfarkında olmasak da Türkiye'nin zengin bir peynir kültürü var.

      Artun Ünsal, bu kitabında ilk önce peynirin Anadolu'daki tarihsel gelişimine bakıyor; sonra yöre yöre peynir çeşitlerini, üretim tekniklerini anlatıyor; peynirle yapılan Türk mutfağına özgü yemek ve tatlılar ise kitabın son bölümünü oluşturuyor.

      "Doğa örtüsü, zengin ovası, dağı, koyunu, keçisi, ineği, mandırası bol ve binlerce yıldır çeşitli uygarlıklara beşiklik eden ülkemizde, süt ürünleri kültürü çok uzun bir geçmişe sahiptir.

      İlk bakışta, Türkiye'de üretilen ve tüketilen peynir çeşitleri oldukça sınırlı gibi görünebilir. Gerçekten de eldeki verilere göre, Türkiye pazarı genelde salamura, beyaz peynir, kaşar, tulum, mihaliç gibi birkaç peynir türünün egemenliğinde. Aslında, çoğumuz yöresel peynirlerimizin çeşitliliğini ve doyumsuz lezzetlerini yeni yeni fark ediyoruz.

      Süt Uyuyunca kitabının bir amacı da kıyıda köşede kalan tüm bu zenginlikleri toplu bir biçimde sunmak değil mi?" Peyniri öğünlerinizden eksik etmeseniz de, dönüp yüzüne bakmasanız da Süt Uyuyunca, sizin kitabınız. Çünkü anlatılan Türkiye'nin kültürü.

      Stok Kodu
      :
      9789753637558
      Boyut
      :
      14x21
      Sayfa Sayısı
      :
      221 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      9
      Basım Tarihi
      :
      2019
      Resimleyen
      :
      Sinan Göksel
      Kapak Türü
      :
      Karton Kapak
      Kağıt Türü
      :
      1. Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat