#smrgSAHAF Otlar, Sebzeler ve Meyveler: Akdeniz Mutfağının Temel Taşları -

Stok Kodu:
1199065978
Boyut:
14x20
Sayfa Sayısı:
207 s.
Basım Yeri:
İstanbul
Baskı:
1
Basım Tarihi:
2005
Çeviren:
Tülin Safi
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
Kuşe Kağıt
Dili:
Türkçe
Kategori:
0,00
1199065978
451911
Otlar, Sebzeler ve Meyveler: Akdeniz Mutfağının Temel Taşları -
Otlar, Sebzeler ve Meyveler: Akdeniz Mutfağının Temel Taşları - #smrgSAHAF
0.00
Ülkemizde de iyi tanınan Mirsini Lambraki, yazdığı kitaplar ve gazetelerdeki özel sütunları nedeniyle, Yunan Mutfağının önde gelen bir yazarı olarak ün kazanmıştır. Mirsini Lambraki özellikle doğduğu yer olan Girit mutfağı ve genel olarak Yunan mutfağı uzmanı olmakla beraber, Türk, Arap, İtalyan İspanyol ve Kuzey Afrika mutfakları gibi diğer Akdeniz mutfaklarını da yakından incelemiştir.

Eski Yunanlılar ve Romalılar 1000'den fazla ot, sebze ve meyveyi tanıyorlardı. Homeros'un destanlarında bunlardan 80 kadarının adına rastlanır. Hipokrates ve Theoprastus bunlardan 300 kadarına değinmişlerdir. Bu kitabı okurken yalnızca sözü edilen bitkilerle ilgili tarihsel bilgiler ve halk arasında yayın öykülerini. bulmayacak ayrıca bu bitkilerin tedavi edici özelliklerini ve halk tıbbında kullanıldığı yerleri de öğreneceksiniz. Burada verilen tarifleri kullanarak, yakından tanıdığınız birçok ot sebze ve meyveden, çok değişik ve yeni tatlar üretebilecek; aşina olduğunuz yemeklerin nasıl heyecan verici bir Şekilde değiştiğini göreceksiniz.

Kitapta, 100'den fazla yemek ve 30'dan fazla içeceğin tarifi verilmektedir. Bunların büyük çoğunluğunun malzemeleri mutfağımızda da kullanılan malzemeler olmakla beraber, tariflerde sunulan tatların bizler için çok yeni ve özgün olduklarını fark edeceksiniz. (Arka kapaktan)

Ülkemizde de iyi tanınan Mirsini Lambraki, yazdığı kitaplar ve gazetelerdeki özel sütunları nedeniyle, Yunan Mutfağının önde gelen bir yazarı olarak ün kazanmıştır. Mirsini Lambraki özellikle doğduğu yer olan Girit mutfağı ve genel olarak Yunan mutfağı uzmanı olmakla beraber, Türk, Arap, İtalyan İspanyol ve Kuzey Afrika mutfakları gibi diğer Akdeniz mutfaklarını da yakından incelemiştir.

Eski Yunanlılar ve Romalılar 1000'den fazla ot, sebze ve meyveyi tanıyorlardı. Homeros'un destanlarında bunlardan 80 kadarının adına rastlanır. Hipokrates ve Theoprastus bunlardan 300 kadarına değinmişlerdir. Bu kitabı okurken yalnızca sözü edilen bitkilerle ilgili tarihsel bilgiler ve halk arasında yayın öykülerini. bulmayacak ayrıca bu bitkilerin tedavi edici özelliklerini ve halk tıbbında kullanıldığı yerleri de öğreneceksiniz. Burada verilen tarifleri kullanarak, yakından tanıdığınız birçok ot sebze ve meyveden, çok değişik ve yeni tatlar üretebilecek; aşina olduğunuz yemeklerin nasıl heyecan verici bir Şekilde değiştiğini göreceksiniz.

Kitapta, 100'den fazla yemek ve 30'dan fazla içeceğin tarifi verilmektedir. Bunların büyük çoğunluğunun malzemeleri mutfağımızda da kullanılan malzemeler olmakla beraber, tariflerde sunulan tatların bizler için çok yeni ve özgün olduklarını fark edeceksiniz. (Arka kapaktan)

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat