Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Otlar, Sebzeler ve Meyveler: Akdeniz Mutfağının Temel Taşları Lambraki

#smrgSAHAFOtlar, Sebzeler ve Meyveler: Akdeniz Mutfağının Temel Taşları

Liste Fiyatı : 0,00
303065978
65978
Otlar, Sebzeler ve Meyveler: Akdeniz Mutfağının Temel Taşları
Otlar, Sebzeler ve Meyveler: Akdeniz Mutfağının Temel Taşları #smrgSAHAF
Troya Yayıncılık
0.00
Ülkemizde de iyi tanınan Mirsini Lambraki, yazdığı kitaplar ve gazetelerdeki özel sütunları nedeniyle, Yunan Mutfağının önde gelen bir yazarı olarak ün kazanmıştır. Mirsini Lambraki özellikle doğduğu yer olan Girit mutfağı ve genel olarak Yunan mutfağı uzmanı olmakla beraber, Türk, Arap, İtalyan İspanyol ve Kuzey Afrika mutfakları gibi diğer Akdeniz mutfaklarını da yakından incelemiştir.

Eski Yunanlılar ve Romalılar 1000'den fazla ot, sebze ve meyveyi tanıyorlardı. Homeros'un destanlarında bunlardan 80 kadarının adına rastlanır. Hipokrates ve Theoprastus bunlardan 300 kadarına değinmişlerdir. Bu kitabı okurken yalnızca sözü edilen bitkilerle ilgili tarihsel bilgiler ve halk arasında yayın öykülerini. bulmayacak ayrıca bu bitkilerin tedavi edici özelliklerini ve halk tıbbında kullanıldığı yerleri de öğreneceksiniz. Burada verilen tarifleri kullanarak, yakından tanıdığınız birçok ot sebze ve meyveden, çok değişik ve yeni tatlar üretebilecek; aşina olduğunuz yemeklerin nasıl heyecan verici bir Şekilde değiştiğini göreceksiniz.

Kitapta, 100'den fazla yemek ve 30'dan fazla içeceğin tarifi verilmektedir. Bunların büyük çoğunluğunun malzemeleri mutfağımızda da kullanılan malzemeler olmakla beraber, tariflerde sunulan tatların bizler için çok yeni ve özgün olduklarını fark edeceksiniz. (Arka kapaktan)

  • Açıklama
    • Ülkemizde de iyi tanınan Mirsini Lambraki, yazdığı kitaplar ve gazetelerdeki özel sütunları nedeniyle, Yunan Mutfağının önde gelen bir yazarı olarak ün kazanmıştır. Mirsini Lambraki özellikle doğduğu yer olan Girit mutfağı ve genel olarak Yunan mutfağı uzmanı olmakla beraber, Türk, Arap, İtalyan İspanyol ve Kuzey Afrika mutfakları gibi diğer Akdeniz mutfaklarını da yakından incelemiştir.

      Eski Yunanlılar ve Romalılar 1000'den fazla ot, sebze ve meyveyi tanıyorlardı. Homeros'un destanlarında bunlardan 80 kadarının adına rastlanır. Hipokrates ve Theoprastus bunlardan 300 kadarına değinmişlerdir. Bu kitabı okurken yalnızca sözü edilen bitkilerle ilgili tarihsel bilgiler ve halk arasında yayın öykülerini. bulmayacak ayrıca bu bitkilerin tedavi edici özelliklerini ve halk tıbbında kullanıldığı yerleri de öğreneceksiniz. Burada verilen tarifleri kullanarak, yakından tanıdığınız birçok ot sebze ve meyveden, çok değişik ve yeni tatlar üretebilecek; aşina olduğunuz yemeklerin nasıl heyecan verici bir Şekilde değiştiğini göreceksiniz.

      Kitapta, 100'den fazla yemek ve 30'dan fazla içeceğin tarifi verilmektedir. Bunların büyük çoğunluğunun malzemeleri mutfağımızda da kullanılan malzemeler olmakla beraber, tariflerde sunulan tatların bizler için çok yeni ve özgün olduklarını fark edeceksiniz. (Arka kapaktan)

      Stok Kodu
      :
      303065978
      Boyut
      :
      14x20
      Sayfa Sayısı
      :
      207 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2005
      Çeviren
      :
      Tülin Safi
      Resimleyen
      :
      Karton Kapak
      Kapak Türü
      :
      Karton Kapak
      Kağıt Türü
      :
      Kuşe Kağıt
      Dili
      :
      Türkçe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat