Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
%20
Osmanlı Mutfağı : Bir İmparatorluk Mirası = The Legacy of An Empire: T

#smrgKİTABEVİOsmanlı Mutfağı : Bir İmparatorluk Mirası = The Legacy of An Empire: The Ottoman Cuisine = El-Mirasü'l-İmbaratoriyye: El-matbahü'l Osmaniyye

Liste Fiyatı : 170,00
İndirimli Fiyat : 136,00
Kazancınız : 34,00
%20
Temin süresi 4 gündür.
KARGO BEDAVA
Osmanlı Mutfağı : Bir İmparatorluk Mirası = The Legacy of An Empire: The Ottoman Cuisine = El-Mirasü'l-İmbaratoriyye: El-matbahü'l Osmaniyye
Osmanlı Mutfağı : Bir İmparatorluk Mirası = The Legacy of An Empire: The Ottoman Cuisine = El-Mirasü'l-İmbaratoriyye: El-matbahü'l Osmaniyye #smrgKİTABEVİ
Rumuz Yayınevi
136.00
Anadolu'da doğan ve nispeten kısa bir sürede üç kıtaya hâkim olmayı başaran Osmanlıların mutfağı da zamanla bir milletler mozaiğini andıran imparatorluğun yansıması halini aldı. Bu mutfağın ihtişamı hem zenginliği, hem tutumluluğu hem de pişirilen her şeyin sağlıklı oluşuna dikkat edilişinde yatıyordu şüphesiz.

Temel dinamikleriyse geleneksel Türk mutfak kültürü, İslam'ın kabulüyle şekillenen bir diyet biçimi, göçler sebebiyle hissedilen Arap ve İran mutfağının etkisiydi. Ayrıca imparatorluk bünyesinde yaşayan gayr-ı müslim azınlıkların da damak tadından çeşniler karışmıştı bu mutfağa.

Meşhur Şef Emrah Köksal Sezgin'in titizlikle hazırladığı bu çalışma Osmanlı mutfağına dair vukuflu bir değerlendirmeyle başlıyor. Değerlendirmenin ardından yedi başlık (Çorbalar, pilavlar, tatlılar, kebaplar vs.) altında söz konusu mutfağın en leziz ürünlerini sizler için tarif ediyor Sezgin.

  • Açıklama
    • Anadolu'da doğan ve nispeten kısa bir sürede üç kıtaya hâkim olmayı başaran Osmanlıların mutfağı da zamanla bir milletler mozaiğini andıran imparatorluğun yansıması halini aldı. Bu mutfağın ihtişamı hem zenginliği, hem tutumluluğu hem de pişirilen her şeyin sağlıklı oluşuna dikkat edilişinde yatıyordu şüphesiz.

      Temel dinamikleriyse geleneksel Türk mutfak kültürü, İslam'ın kabulüyle şekillenen bir diyet biçimi, göçler sebebiyle hissedilen Arap ve İran mutfağının etkisiydi. Ayrıca imparatorluk bünyesinde yaşayan gayr-ı müslim azınlıkların da damak tadından çeşniler karışmıştı bu mutfağa.

      Meşhur Şef Emrah Köksal Sezgin'in titizlikle hazırladığı bu çalışma Osmanlı mutfağına dair vukuflu bir değerlendirmeyle başlıyor. Değerlendirmenin ardından yedi başlık (Çorbalar, pilavlar, tatlılar, kebaplar vs.) altında söz konusu mutfağın en leziz ürünlerini sizler için tarif ediyor Sezgin.

      Stok Kodu
      :
      9786055112912
      Boyut
      :
      20x27
      Sayfa Sayısı
      :
      238 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2014
      Kapak Türü
      :
      Ciltli
      Kağıt Türü
      :
      Kuşe Kağıt
      Dili
      :
      Türkçe - İngilizce - Arapça
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat