Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Ortaçağ'da İslam Mutfağı : Kısa Bir Tarihçe Eşliğinde 174 Yemek Tarifi

#smrgKİTABEVİOrtaçağ'da İslam Mutfağı : Kısa Bir Tarihçe Eşliğinde 174 Yemek Tarifi

Liste Fiyatı : 41,00
9789750531620
362085
Ortaçağ'da İslam Mutfağı : Kısa Bir Tarihçe Eşliğinde 174 Yemek Tarifi
Ortaçağ'da İslam Mutfağı : Kısa Bir Tarihçe Eşliğinde 174 Yemek Tarifi #smrgKİTABEVİ
İletişim Yayınları
41.00

Islâm'ın ilk günlerinde Araplar neler yiyorlardı?

Arap mutfağı Perslerden, Bizans'tan, Romalılardan, Çin'den, Hindistan'dan, Türklerden, irili ufaklı onlarca medeniyetten, toplumdan nasıl ve hangi boyutlarda etkilendi?

Zengin Abbasi mutfak geleneğinden değişip dönüşerek de olsa günümüze kadar uzanan, Avrupa mutfağını da etkileyen özellikler neler olabilir?

Elimize yazılı olarak ulaşan binlerce Ortaçağ tarifinin akıbeti nedir?

Lilia Zaouali bunlar gibi soruların peşine düşerek sadece yemek tariflerinden oluşan bir kitap sunmakla kalmıyor, kapsayıcı bir tarih anlatısıyla dönemin yemek kültürü üzerine esaslı bir bilgi kaynağı da oluşturuyor. Kuzey Afrika'dan Bereketli Hilal'e ve ötelere uzanan geniş bir coğrafyada kullanılan mutfak eşyalarına, baharatlara değinen; gelenek ve göreneklerin sofra üzerindeki etkisini ele alan; gerek saraylardaki gerek evlerdeki yemek alışkanlıklarına göz atan; kültürler arasındaki yoğun etkileşimi sergileyen Zaouali ufuk açıcı ve zenginleştirici bir eser ortaya koyuyor. 

Ortaçağ'da İslâm Mutfağı, karmaşık pişirme teknikleri ve geniş yemek yelpazesiyle dönemin Avrupa mutfağına göre katbekat gelişmiş Ortaçağ Arap mutfağını daha yakından tanımak, hatta belki sofralarımıza misafir etmek için eşsiz bir kaynak. "İslâm dünyası, dünyanın en zengin Ortaçağ yemek literatürüne sahiptir. 1400 öncesi Arapça yemek kitaplarının sayısı, bu ciltlerin geniş hacminden de anlaşılacağı üzere, dünyanın tüm diğer dillerindeki yemek kitaplarının toplamından fazladır." - Charles Perry

YAZAR Lilia Zaouali Tunus’ta doğdu. Doktorasını Sorbonne Üniversitesi’nde “Osmanlı Egemenliği Boyunca Kuzey Afrika Kıyı Kentleri” konusunda tamamladı. Paris Jussieu Üniversitesi’nde ve Sarah Lawrence American Academy’de ders verdi. Çok sayıda bilimsel yayını olan Zaouali, Slow Food dergisine de katkı sundu.

  • Açıklama
    • Islâm'ın ilk günlerinde Araplar neler yiyorlardı?

      Arap mutfağı Perslerden, Bizans'tan, Romalılardan, Çin'den, Hindistan'dan, Türklerden, irili ufaklı onlarca medeniyetten, toplumdan nasıl ve hangi boyutlarda etkilendi?

      Zengin Abbasi mutfak geleneğinden değişip dönüşerek de olsa günümüze kadar uzanan, Avrupa mutfağını da etkileyen özellikler neler olabilir?

      Elimize yazılı olarak ulaşan binlerce Ortaçağ tarifinin akıbeti nedir?

      Lilia Zaouali bunlar gibi soruların peşine düşerek sadece yemek tariflerinden oluşan bir kitap sunmakla kalmıyor, kapsayıcı bir tarih anlatısıyla dönemin yemek kültürü üzerine esaslı bir bilgi kaynağı da oluşturuyor. Kuzey Afrika'dan Bereketli Hilal'e ve ötelere uzanan geniş bir coğrafyada kullanılan mutfak eşyalarına, baharatlara değinen; gelenek ve göreneklerin sofra üzerindeki etkisini ele alan; gerek saraylardaki gerek evlerdeki yemek alışkanlıklarına göz atan; kültürler arasındaki yoğun etkileşimi sergileyen Zaouali ufuk açıcı ve zenginleştirici bir eser ortaya koyuyor. 

      Ortaçağ'da İslâm Mutfağı, karmaşık pişirme teknikleri ve geniş yemek yelpazesiyle dönemin Avrupa mutfağına göre katbekat gelişmiş Ortaçağ Arap mutfağını daha yakından tanımak, hatta belki sofralarımıza misafir etmek için eşsiz bir kaynak. "İslâm dünyası, dünyanın en zengin Ortaçağ yemek literatürüne sahiptir. 1400 öncesi Arapça yemek kitaplarının sayısı, bu ciltlerin geniş hacminden de anlaşılacağı üzere, dünyanın tüm diğer dillerindeki yemek kitaplarının toplamından fazladır." - Charles Perry

      YAZAR Lilia Zaouali Tunus’ta doğdu. Doktorasını Sorbonne Üniversitesi’nde “Osmanlı Egemenliği Boyunca Kuzey Afrika Kıyı Kentleri” konusunda tamamladı. Paris Jussieu Üniversitesi’nde ve Sarah Lawrence American Academy’de ders verdi. Çok sayıda bilimsel yayını olan Zaouali, Slow Food dergisine de katkı sundu.

      Stok Kodu
      :
      9789750531620
      Boyut
      :
      16x23
      Sayfa Sayısı
      :
      192 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2021
      Çeviren
      :
      Barış Baysal
      Kapak Türü
      :
      Karton Kapak
      Kağıt Türü
      :
      Enso
      Dili
      :
      Türkçe
      Orijinal Adı
      :
      Medieval Cuisine of the Islamic World: A Concise History with 174 Recipes
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat