Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
%25
Memleketimden Kadın Manzaraları Zehra İpşiroğlu Memleketimden Kadın Manzaraları Zehra İpşiroğlu

#smrgKİTABEVİMemleketimden Kadın Manzaraları

Liste Fiyatı : 20,00
İndirimli Fiyat : 15,00
Kazancınız : 5,00
%25
Temin süresi 1 gündür.
9786059306546
196968
Memleketimden Kadın Manzaraları
Memleketimden Kadın Manzaraları #smrgKİTABEVİ
Mitos Boyut
15.00
Kadına karşı şiddet izleğini ele alan bu oyun, belgelerden (gazete kupürleri, haberleri, röportajlar vb.) yararlanılarak yazıldı. Anlatılan olayların hepsi ya doğrudan gerçeklere dayanıyor ya da kurmacanın da katkısıyla gerçeklere gönderme yapıyor; başka bir deyişle bildiğimiz, tanıdığımız olayları içeriyor.” - Zehra İpşiroğlu 196968, Zehra İpşiroğlu, Memleketimden Kadın Manzaraları , Mitos Boyut, , #smrgKADIN, Tiyatro, Çağdaş Türk Edebiyatı, Oyun, , , , , , 0 1 14x21 136 s. İstanbul 2014 1 Karton Kapak 3. Hamur Türkçe 4 0 197132 9786051051789 #smrgKİTABEVİ Fenn-i Tabahat 1340 - 1341: Aşçılık Bilimi 1921 - 1923 99 49,00 30 TL 1 y Yemek Kültürü Mehmet Reşad Kitap Yayınevi https://www.simurg.com.tr/u/resimler/197132.jpg Osmanlı döneminin yayınlanan son yemek kitabı olan Fenn-i Tabâhat (Aşçılık Sanatı), özgün tarifleriyle Osmanlı dönemi mutfağına ilgi duyan ve araştıranlar için değerli bir kaynak. Mehmed Reşad'ın yazdığı kitap, Hicri 1340-1341 (1921-1923) yılları arasında dört cilt halinde yayınlanmıştır. Kız mekteplerinde okutulmak üzere “sıhhate naf'i ve zevk-i millimize” uygun yemeklerin tariflerinden başka yemek malzemeleri, pişirme teknikleri ve mutfak eşyaları konusunda bilgiler veren ansiklopedik bir eserdir.

Kitapta Osmanlı mutfağına ait 524 tariften başka o dönemde çok beğenilek Fransız mutfağına ait 266 tarif de bulunmaktadır. Fenn-i Tabâhat'ta bulunup diğer Osmanlı yemek kitaplarında rastlanmayan yemek tarifleri arasında kurban kavurması, düğün paçası, sakşuka, lakerda, kuzu sarması, ciğer sarması, çam fıstığıyla hazırlanan fıstıklı yumurta, marul veya yeşil salatadan yapılan dolma, imaret çorbası, terbiyeli beykoz çorbası, yoğurtlu kirde kebabı, baba tatlısı ile geç Osmanlı saray çevrelerinde sevilen bir hamur işi olan lokma böreği sayılabilir. 1980'lerden beri Türkiye'nin mutfak tarihini araştıran Priscilla Mary Işın birçok makale, bildiri ve kitap yayınladı. Çalışmaları arasında Gülbeşeker: Türk Tatlıları Tarihi, Mahmud Nedim'in 1900 tarihli Aşçıbaşı adlı yemek kitabı, Friedrich Unger'in 1838 tarihli metnini içeren A King's Confectioner in the Orient (Merete Çakmak ve Renate Ömeroğulları ile), Anadolu Kuş Adları Sözlüğü (Merete Çakmak ile), Ahmed Cavid'in 18. yüzyıl sonuna ait Tercüme-i Kenzü'l-İştihâ (Seyit Ali Kahraman ile) sayılabilir. 2006'da Esin Alice Işın ile birlikte başlattığı Meyve Mirası Projesi, Türkiye'nin tarihten günümüze gelen zengin meyve çeşitlerinin kaydedilmesini ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlıyor. 197132, Mehmet Reşad, Fenn-i Tabahat 1340 - 1341: Aşçılık Bilimi 1921 - 1923 , Kitap Yayınevi, Priscilla Mary Işın, #smrgTELİF, Yemek Kültürü, Türk Mutfağı, Osmanlı Dönemi, Yemek Tarifleri, Pişirme Teknikleri, Osmanlı Mutfağı, , , 0 1 16x21 371 s. İstanbul 2018 1 Karton Kapak 3. Hamur Türkçe 4 0 197134 9789753299381 #smrgKİTABEVİ Bir Aşçının Dünlüğü: Bir Tutam Mutfak, Bir Tutam Hayat 0 0,00 0 TL 1 n Yemek Kültürü Murat Aslan Oğlak Yayınları https://www.simurg.com.tr/u/resimler/197134.jpg Türkiye'nin ünlü şeflerinden Murat Aslan, Türk mutfağının merkezinde geçen yıllarını anlattığı Bir Aşçının Dünlüğü ile sizi Mengen Aşçılık Lisesi'nin eğlenceli ve zorlu günlerinden otel mutfaklarına, büyük restoranlardan catering oluşumlarına, usta ve çırak ilişkilerinden bir aşçının bilmesi gereken her şeye dair birçok konuda eğlenceli ve mükellef bir sofraya davet ediyor.

“Şef Murat Aslan, Mengen Aşçılık Lisesi'nin ilk mezunlarından ve okullu aşçıların öncülerinden; ülkemizde gerçekleşen çok önemli gastronomi devrimini başından bu yana yaşayan mutfak ustalarından. Bir Aşçının Dünlüğü adlı kitabı da Türk gastronomisinde bir ilk. İlk kez bir aşçı, meslek yaşamının birbirinden ilginç anılarını bizlerle paylaşıyor.

Yabancı meslektaşlarının yazdığı kitaplardan aşağı kalır hiçbir yanı olmadığı gibi, burada anlatılanların hepsi bize özgü. İster aşçı olun, isterseniz sadece yemek yiyen müşteri, bir Türk aşçısının yazdığı ilk anı kitabı olan Bir Aşçının Dünlüğü'nü seveceksiniz... - Ahmet Örs

Ülkemizde bir aşçının bakışından yazılan memleket gastronomisini" en gerçek ve doğal haliyle anlatan müthiş edebi eser; ancak bu kadar yazılabilir ve anlatılabilir. Gelecek kuşaklara gerçek bir rehber" - Vedat Başaran

  • Açıklama
    • Kadına karşı şiddet izleğini ele alan bu oyun, belgelerden (gazete kupürleri, haberleri, röportajlar vb.) yararlanılarak yazıldı. Anlatılan olayların hepsi ya doğrudan gerçeklere dayanıyor ya da kurmacanın da katkısıyla gerçeklere gönderme yapıyor; başka bir deyişle bildiğimiz, tanıdığımız olayları içeriyor.” - Zehra İpşiroğlu 196968, Zehra İpşiroğlu, Memleketimden Kadın Manzaraları , Mitos Boyut, , #smrgKADIN, Tiyatro, Çağdaş Türk Edebiyatı, Oyun, , , , , , 0 1 14x21 136 s. İstanbul 2014 1 Karton Kapak 3. Hamur Türkçe 4 0 197132 9786051051789 #smrgKİTABEVİ Fenn-i Tabahat 1340 - 1341: Aşçılık Bilimi 1921 - 1923 99 49,00 30 TL 1 y Yemek Kültürü Mehmet Reşad Kitap Yayınevi https://www.simurg.com.tr/u/resimler/197132.jpg Osmanlı döneminin yayınlanan son yemek kitabı olan Fenn-i Tabâhat (Aşçılık Sanatı), özgün tarifleriyle Osmanlı dönemi mutfağına ilgi duyan ve araştıranlar için değerli bir kaynak. Mehmed Reşad'ın yazdığı kitap, Hicri 1340-1341 (1921-1923) yılları arasında dört cilt halinde yayınlanmıştır. Kız mekteplerinde okutulmak üzere “sıhhate naf'i ve zevk-i millimize” uygun yemeklerin tariflerinden başka yemek malzemeleri, pişirme teknikleri ve mutfak eşyaları konusunda bilgiler veren ansiklopedik bir eserdir.

      Kitapta Osmanlı mutfağına ait 524 tariften başka o dönemde çok beğenilek Fransız mutfağına ait 266 tarif de bulunmaktadır. Fenn-i Tabâhat'ta bulunup diğer Osmanlı yemek kitaplarında rastlanmayan yemek tarifleri arasında kurban kavurması, düğün paçası, sakşuka, lakerda, kuzu sarması, ciğer sarması, çam fıstığıyla hazırlanan fıstıklı yumurta, marul veya yeşil salatadan yapılan dolma, imaret çorbası, terbiyeli beykoz çorbası, yoğurtlu kirde kebabı, baba tatlısı ile geç Osmanlı saray çevrelerinde sevilen bir hamur işi olan lokma böreği sayılabilir. 1980'lerden beri Türkiye'nin mutfak tarihini araştıran Priscilla Mary Işın birçok makale, bildiri ve kitap yayınladı. Çalışmaları arasında Gülbeşeker: Türk Tatlıları Tarihi, Mahmud Nedim'in 1900 tarihli Aşçıbaşı adlı yemek kitabı, Friedrich Unger'in 1838 tarihli metnini içeren A King's Confectioner in the Orient (Merete Çakmak ve Renate Ömeroğulları ile), Anadolu Kuş Adları Sözlüğü (Merete Çakmak ile), Ahmed Cavid'in 18. yüzyıl sonuna ait Tercüme-i Kenzü'l-İştihâ (Seyit Ali Kahraman ile) sayılabilir. 2006'da Esin Alice Işın ile birlikte başlattığı Meyve Mirası Projesi, Türkiye'nin tarihten günümüze gelen zengin meyve çeşitlerinin kaydedilmesini ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlıyor. 197132, Mehmet Reşad, Fenn-i Tabahat 1340 - 1341: Aşçılık Bilimi 1921 - 1923 , Kitap Yayınevi, Priscilla Mary Işın, #smrgTELİF, Yemek Kültürü, Türk Mutfağı, Osmanlı Dönemi, Yemek Tarifleri, Pişirme Teknikleri, Osmanlı Mutfağı, , , 0 1 16x21 371 s. İstanbul 2018 1 Karton Kapak 3. Hamur Türkçe 4 0 197134 9789753299381 #smrgKİTABEVİ Bir Aşçının Dünlüğü: Bir Tutam Mutfak, Bir Tutam Hayat 0 0,00 0 TL 1 n Yemek Kültürü Murat Aslan Oğlak Yayınları https://www.simurg.com.tr/u/resimler/197134.jpg Türkiye'nin ünlü şeflerinden Murat Aslan, Türk mutfağının merkezinde geçen yıllarını anlattığı Bir Aşçının Dünlüğü ile sizi Mengen Aşçılık Lisesi'nin eğlenceli ve zorlu günlerinden otel mutfaklarına, büyük restoranlardan catering oluşumlarına, usta ve çırak ilişkilerinden bir aşçının bilmesi gereken her şeye dair birçok konuda eğlenceli ve mükellef bir sofraya davet ediyor.

      “Şef Murat Aslan, Mengen Aşçılık Lisesi'nin ilk mezunlarından ve okullu aşçıların öncülerinden; ülkemizde gerçekleşen çok önemli gastronomi devrimini başından bu yana yaşayan mutfak ustalarından. Bir Aşçının Dünlüğü adlı kitabı da Türk gastronomisinde bir ilk. İlk kez bir aşçı, meslek yaşamının birbirinden ilginç anılarını bizlerle paylaşıyor.

      Yabancı meslektaşlarının yazdığı kitaplardan aşağı kalır hiçbir yanı olmadığı gibi, burada anlatılanların hepsi bize özgü. İster aşçı olun, isterseniz sadece yemek yiyen müşteri, bir Türk aşçısının yazdığı ilk anı kitabı olan Bir Aşçının Dünlüğü'nü seveceksiniz... - Ahmet Örs

      Ülkemizde bir aşçının bakışından yazılan memleket gastronomisini" en gerçek ve doğal haliyle anlatan müthiş edebi eser; ancak bu kadar yazılabilir ve anlatılabilir. Gelecek kuşaklara gerçek bir rehber" - Vedat Başaran

      Stok Kodu
      :
      9786059306546
      Boyut
      :
      14x20
      Sayfa Sayısı
      :
      280 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2018
      Çeviren
      :
      Derya Öztürk
      Kapak Türü
      :
      Karton Kapak
      Kağıt Türü
      :
      1. Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat