#smrgKİTABEVİ Hamsi Kurban O Göze: Deniz, Tarih ve Mutfak Kültürü -

Kondisyon:
Yeni
Basıldığı Matbaa:
Ege Basım
Dizi Adı:
Araştırma
ISBN-10:
9789756121733
Stok Kodu:
1199099965
Boyut:
16x24
Sayfa Sayısı:
200 s.
Basım Yeri:
İstanbul
Baskı:
1
Basım Tarihi:
2008
Kapak Türü:
Ciltli
Kağıt Türü:
Kuşe Kağıt
Dili:
Türkçe
Kategori:
0,00
1199099965
485766
Hamsi Kurban O Göze: Deniz, Tarih ve Mutfak Kültürü -
Hamsi Kurban O Göze: Deniz, Tarih ve Mutfak Kültürü - #smrgKİTABEVİ
0.00
Bu değerli eserde, kültürel ve ekonomik olduğu kadar, gastronomik çeşitliliği ile de dikkat çeken "hamsi"nin tarihsel süreç içinde toplum üzerinde bıraktığı etki, bilimsel yöntemlerle elde edilen verilerle, disiplinler arası yaklaşımla ve zengin bir görsellikle okuyucuya sunulmaktadır.

Divan Edebiyatı'nın 'divan sahibi son şairi' olan Hamamizade İhsan Bey"in 1928'de yayınladığı "Hamsiname"den ilhamla geliştirilen bu kapsamlı "hamsi" kitabında; Karadeniz'in ve hamsinin biyolojik yapısından yola çıkılmış, yörenin kültür tarihinde hamsinin konumu, hamsi terminolojisi, edebiyatı, mutfak kültürü içerisinde hamsi gibi hamsi kültürüne dair birçok başlıkla devam eden içerik, belli başlı hamsi yemeklerinin tarif ve görselleriyle tamamlanmıştır.

Yayın hazırlama aşamalarında; balıkçılık ve buna bağlı olarak taka yapımı, çevre özellikleri, gündelik yaşam içindeki yeri, tarihsel süreç gibi konu başlıklarının yer alacağı bir envanter (alan araştırması / Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Trabzon, Rize ve Artvin İllerinin sahil şeridi) çalışması yapılmıştır. (Kitap tanıtımından)

Bu değerli eserde, kültürel ve ekonomik olduğu kadar, gastronomik çeşitliliği ile de dikkat çeken "hamsi"nin tarihsel süreç içinde toplum üzerinde bıraktığı etki, bilimsel yöntemlerle elde edilen verilerle, disiplinler arası yaklaşımla ve zengin bir görsellikle okuyucuya sunulmaktadır.

Divan Edebiyatı'nın 'divan sahibi son şairi' olan Hamamizade İhsan Bey"in 1928'de yayınladığı "Hamsiname"den ilhamla geliştirilen bu kapsamlı "hamsi" kitabında; Karadeniz'in ve hamsinin biyolojik yapısından yola çıkılmış, yörenin kültür tarihinde hamsinin konumu, hamsi terminolojisi, edebiyatı, mutfak kültürü içerisinde hamsi gibi hamsi kültürüne dair birçok başlıkla devam eden içerik, belli başlı hamsi yemeklerinin tarif ve görselleriyle tamamlanmıştır.

Yayın hazırlama aşamalarında; balıkçılık ve buna bağlı olarak taka yapımı, çevre özellikleri, gündelik yaşam içindeki yeri, tarihsel süreç gibi konu başlıklarının yer alacağı bir envanter (alan araştırması / Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Trabzon, Rize ve Artvin İllerinin sahil şeridi) çalışması yapılmıştır. (Kitap tanıtımından)

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat