#smrgSAHAF Geçmişten Günümüze Diyarbakırlı İlim Adamları Yazarlar ve Sanatçılar -

Stok Kodu:
1199168185
Boyut:
16x24
Sayfa Sayısı:
558 s.
Basım Yeri:
Ankara
Baskı:
1
Basım Tarihi:
2014
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
1. Hamur
Dili:
Türkçe
Kategori:
0,00
1199168185
554314
Geçmişten Günümüze Diyarbakırlı İlim Adamları Yazarlar ve Sanatçılar -
Geçmişten Günümüze Diyarbakırlı İlim Adamları Yazarlar ve Sanatçılar - #smrgSAHAF
0.00
Diyarbakır, tarihin ilk çağlarından günümüze kadar önemini yitirmeden yaşayabilmiş az sayıdaki büyük şehirlerden biri olarak, tarih boyunca pek çok medeniyete beşiklik etmiş ve bu medeniyetler bu kadim şehirde oldukça zengin tarihi izler bırakmışlardır. Öyle ki her gün bu zenginliği sergileyen Diyarbakır, kent genişliğinde açık bir müze olarak görenlerin gözlerini kamaştırmaya devam etmektedir.

Bölgede yaşamış çok sayıda medeniyetin Diyarbakır'a kazandırdığı, her burcu kitabelerle dolu bir mücevher kutusunu andıran tarihi surlar (Diyarbakır Kalesi), tarihî camiler, kiliseler, medreseler, köprüler, çeşmeler, kümbetler, hanlar, köşkler ve konaklar ile çeşitli yapılar, sadece şehrimiz ve hatta sadece ülkemiz için de değil tüm dünya için oldukça zengin evrensel bir kültürel miras olma değeri ve önemindedir. Ayrıca ev sahipliği yaptığı peygamber makam ve türbeleri, sahabe türbeleri ile çok sayıda evliya ve tarihi şahsiyet türbesi, şehrimizin manevi zenginliğini ortaya koyan ayrı göstergelerdir.

Eşsiz değerde tarihi eserlere sahip olmanın yanı sıra; hem "Peygamberler Şehri", hem "Sahabeler Şehri " olmak gibi iki büyük onurun da sahibi olan Diyarbakır'ımız; aynı zamanda, tarih boyunca yetiştirdiği seçkin bilim, kültür ve sanat adamlarıyla da ülkemizin ve dünyanın en önemli kültür ve uygarlık merkezlerinden biridir. Diyarbakır'dan yetişen bu seçkin insanların yeterince tanınıp bilinmesi ayrı bir önem taşımaktadır.

12. Yüzyılda Diyarbakır'da çeşitli robotlar üretmiş dünya çapındaki ilim adamı El Cezerî (Ebu'l İzz), dünya çapındaki kelamcı ve felsefeci Seyfüddin Amidî, Abdülvahid b. Muhammed Âmidî, İbn Nübata, İbn Esad'il Farıkî, Ali b. Ahmed, İbnü'l Ezrak, Zehebî, Molla Çelebi, Hanilizâde Muhammed, Müderris Hacı Ragıb, Abdulvahid. B. Muhammed, Muslihiddin Lârî, Molla Güranî, Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Prof. Dr. Orhan Cezmi Tuncer, Prof. Dr. Nejat Diyarbekirli, Şevket Beysanoğlu vd. ünlü bilim adamları...

Dönemlerinin en ünlü şairlerinden Nesimî, İbrahim Gülşenî, Halilî, Hâmî, Alibardaklı Şeyh Ahmed, Ahmed Mürşidî, Lebib, Refi', Azmî, Sırrî Hanım, Şaban Kâmî, Said Paşa; Yahya Kemal'in "Âmid o şehri nur öğünsün ilelebed" dediği büyük bilgin Ali Emîrî Efendi, İstanbul'un düşmanlarca işgaline ünlü "Karagün" yazısıyla yiğitçe karşı çıkan ünlü şair ve yazar Süleyman Nazif; "Otuz Beş Yaş" şiiri ülkemizde ve dünyada ezbere okunan ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı; eserleriyle ülkemizin önde gelen sosyologları arasında yer alan ünlü düşünür Ziya Gökâlp, şiirleri ve düşünce eserleriyle dünya çapındaki isimler arasında seçkin bir yer sahip olan Sezai Karakoç, ülkemizin önde gelen oyun yazarlarından Orhan Asena, şiirleriyle yurdun dört bir tarafından sevilerek okunan ünlü şair Ahmed Arif, şiirleri Anadolu'nun her tarafında bilinen Âşık İhsanî; edebiyatımızda "Rubailer Şairi" olarak meşhur Cemal Yeşil, pek çok şiirinin bestesini severek dinlemekte olduğumuz Fuat Edip Baksı, Munis Faik Ozansoy, Cahit Uçuk, Cenap Ozankan, Esma Ocak, Veysel Öngören, Vasıf Öngören, İhsan Işık, Adnan Binyazar, İhsan Fikret Biçici, Remzi İnanç, Kadri Göral, Yılmaz Odabaşı, Mıgırdiç Margosyan, Suzan Samancı, Sultan Su Esen; Edip Polat, Adnan Satıcı, Musa Dinç, Vedat Güldoğan, Şeyhmus Diken, Mehmet Mercan, Mevlüt Mergen gibi alanlarında kendini kabul ettirmiş ünlü şair ve yazarlar... Bir pirinç tanesine şiir hattı sığdırabilen ve Sultanahmet Camiinde hatları bulunan Seyyid Kasım Gubarî, hat sanatında ülkemizin dünya çapındaki bir numaralı ismi Hamid Aytaç, Hattat Abdurrauf, Hafız Ahmed, Mir Hamza, Şeyh Ahmed, Seyyid Ebubekir, Salih Efendi, Mehmed b. Abdüllatif Sînî, Abdülkerim Şânî, Seyyid Ömer, Hasan Bezzâz, Çeteci Abdullah Paşa, Seyyid Âdem-i Amidî, Halil Hamid Efendi, Mehmet Şa'ban Kâmî Efendi, Muhammed Fehmi Efendi, Abdurrauf Efendi, Mustafa Akif Tütenk, Hacı Muhammed Şükrü Efendi vd. ünlü hattatlar... Diyarbakırlı Tahsin, Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Ömer Lütfi Çetin, Cemal Güvenç, Ayhan Türker, Prof. Dr. Nazan Sönmez, Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu, Ferit Öngören, Orhan Umut, Mehmet Başbuğ, Ahmet Benli, Mehmet Danyal Tuncer, Adil Tekin, Nejat Satıcı vd. ünlü ressamlar, karikatürcüler ve fotoğraf sanatçıları...

Ahu Baba, Remzî, İsmail Çelebi, Mahmud Çelebi, Çuvaldızzâde İsmail, Ahmed Verdi Çelebi, Çemenzâde Mehmed Çelebi, Yahya Çelebi, Şehlâ Mustafa Çelebi, Osmanlı Şeyhülislâmı şair ve bestekâr Mehmed Esad Efendi, Seyyid Nuh, Şeyh Ahmed-i Nakşibendî, Ahmet Yüksekses, Celal Güzelses, Ayşe Şan, Sami Hazinses, İzzet Altınmeşe, Yaşar Özel, Coşkun Sabah, Güler Basu Şen, Hayri Yoldaş, Eşref Atay, Hüsnü İpekçi, Ramazan Şenses, Recep Kaymak, Bedri Ayseli, Emin Turgay, Emin Taşın, Kadir İpek, Coşkun Sabah, Mahsun Kırmızıgül, Emrah İpek (Küçük Emrah), Kenan Menekşe, Eşref Atay, Azize Gürses vd. ünlü besteci, ses sanatçısı ve sinema sanatçıları...

Daha nice isimler hakkındaki bilgileri bu kitapta bulabileceksiniz.

Bu kitapta haklarında ayrıntılı bilgiler verilen Diyarbakırlı meşhur ilim adamları, yazarlar ve sanatçılardan daha yüzlercesinin olduğu hatırlanacak olursa, bu şehrin bilim, kültür ve sanat şehri olarak da büyük bir öneme sahip olduğu anlaşılacaktır.

Osmanlı coğrafyasının yüzlerce şehri arasında en çok şair yetiştiren 5. şehir Diyarbakır idi. Bugüne kadar, yüzyıllar boyunca, aralarında dünyaca ünlülerin bulunduğu pek çok kıymetli ilim adamları, yazarlar ve sanatçılar yetiştirmiş olan Diyarbakır şehrinin, bugünden sonra da birbirinden değerli isimler çıkaracağından hiç bir şüphemiz yoktur. Yapılması gereken, bu bereketli ilim, kültür ve sanat coğrafyasından yeni isimlerin yetişmesini teşvik etmekten ibarettir. Üç yılda bir güncellenecek İhsan Işık'a göre Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi‚ yaşayan bir eser. Kendisi ebediyete göçse bile ansiklopedi yenilenerek yaşayacak ve üç yılda bir güncellenecek. Edebiyat ve kültür dünyasına katılan değerler oluşturulacak ek ciltlerle gelecek kuşaklara aktarılacak. İhsan Işık'ın bir de sürprizi var: İki ay önce çalışmalarına başladığı 'siyaset ve devlet adamları ansiklopedisi' gelecek sene yayımlanacak. Tanzimat'tan günümüze Türkiye'yi yönetenlerin siyasi görüşleri‚ ülkeye sağladığı yararlar ve haklarında yapılmış eleştiriler hakkında derli toplu bir bilgi Türk halkına sunulacak. 'Dileğim‚ başka dillere çevrilmesi' İhsan Işık‚ ansiklopediyi hazırlamaya başlarken büyük maddi sorunlar yaşamış. Gönderilen mektuplar‚ taranan arşivler‚ resimler beraberinde büyük külfetler de getirmiş. Bu çalışmayı yarı yolda bırakamayacağını anlayınca da pes etmeden devam etmiş yoluna. Kendisine destek vermeleri için büyük şirketlere başvurduğunu söyleyen Işık‚ onların böyle bir çalışmanın önemini kavrayamadıklarını belirtiyor. Işık'ın en büyük arzusu ise eserinin İngilizceden sonra‚ Arapçaya, Almanca, Rusça ve diğer dünya dillerine çevrilerek Türk edebiyat ve kültür adamlarının dünyaca tanınmasını sağlamak. Sponsor bulursa bunun yapılabileceğini anlatan Işık‚ kültüre duyarlı şirketleri göreve davet ediyor

10.366 BİYOGRAFİ, BİNLERCE ŞİİR, ÖYKÜ, MAKALE, DİZİNLER Farklı türlerde yirmiyi aşkın kitabıyla tanıdığımız şair ve araştırmacı-yazar İhsan Işık, 26 yıl süren en önemli çalışmasını tamamlayarak, son yüz yılın en kapsamlı biyografi ansiklopedisi olan 10 ciltlik “Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi”ni geçtiğimiz Ekim ayı içinde yayımlandı.

İhsan Işık'ın çıkardığı 10 ciltlik yeni ansiklopedisinde 10.400 yazar tanıtılırken, yazarların resimlerine, şiir, öykü, makale gibi çeşitli türlerde metin örneklerine genişçe yer veriliyor. Biyografilerin geniş kaynakçalar ve yazarlar hakkında yapılmış değerlendirmelerle zenginleştirildiği ansiklopedinin ana bölümünde Edebiyatçılar (şiir, hikâye, roman, oyun, deneme, eleştiri, fıkra, makale, anı, gezi, röportaj vd. türlerde eser verenler) , Kültür ve Bilim Adamları (tarih, felsefe, sosyoloji, din, dil, müzik, resim, siyaset, ekonomi, folklor, edebiyat tarihi, sanat tarihi, siyaset tarihi, ekonomi tarihi vd. alanlarda eser verenler) , Siyaset ve Devlet Adamları (eser sahibi cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri, diplomatlar) , Gazeteci-Yazarlar, Serbest Araştırmacı Yazarlar tanıtılıyor.

Ansiklopedinin 5 ek bölümün yer aldığı son cildinde ise Türk Dünyası Yazarları Bölümü (Türkiye Türkçesi dışındaki lehçelerde eser verenler) , Doğum-Ölüm Günleri (Yazarların aylara göre doğum ve ölüm günleri listesi) , Edebiyat, Sanat Ve Bilim Ödülleri (Cumhuriyet tarihi boyunca 200 civarında kuruluşun ödül verdiği yazarlar ve eserleri) , Yazar Adları İndeksi (Yazarlarımızla ilgili şimdiye kadar yayımlanmış en geniş kaynak taraması) , Yer Adları İndeksi (Türkçenin hinterlandında bulunan, yurtiçi ve yurtdışındaki yüzlerce şehirle ilgili ilk ve tek kaynak taraması) yer alıyor.

Diyarbakır, tarihin ilk çağlarından günümüze kadar önemini yitirmeden yaşayabilmiş az sayıdaki büyük şehirlerden biri olarak, tarih boyunca pek çok medeniyete beşiklik etmiş ve bu medeniyetler bu kadim şehirde oldukça zengin tarihi izler bırakmışlardır. Öyle ki her gün bu zenginliği sergileyen Diyarbakır, kent genişliğinde açık bir müze olarak görenlerin gözlerini kamaştırmaya devam etmektedir.

Bölgede yaşamış çok sayıda medeniyetin Diyarbakır'a kazandırdığı, her burcu kitabelerle dolu bir mücevher kutusunu andıran tarihi surlar (Diyarbakır Kalesi), tarihî camiler, kiliseler, medreseler, köprüler, çeşmeler, kümbetler, hanlar, köşkler ve konaklar ile çeşitli yapılar, sadece şehrimiz ve hatta sadece ülkemiz için de değil tüm dünya için oldukça zengin evrensel bir kültürel miras olma değeri ve önemindedir. Ayrıca ev sahipliği yaptığı peygamber makam ve türbeleri, sahabe türbeleri ile çok sayıda evliya ve tarihi şahsiyet türbesi, şehrimizin manevi zenginliğini ortaya koyan ayrı göstergelerdir.

Eşsiz değerde tarihi eserlere sahip olmanın yanı sıra; hem "Peygamberler Şehri", hem "Sahabeler Şehri " olmak gibi iki büyük onurun da sahibi olan Diyarbakır'ımız; aynı zamanda, tarih boyunca yetiştirdiği seçkin bilim, kültür ve sanat adamlarıyla da ülkemizin ve dünyanın en önemli kültür ve uygarlık merkezlerinden biridir. Diyarbakır'dan yetişen bu seçkin insanların yeterince tanınıp bilinmesi ayrı bir önem taşımaktadır.

12. Yüzyılda Diyarbakır'da çeşitli robotlar üretmiş dünya çapındaki ilim adamı El Cezerî (Ebu'l İzz), dünya çapındaki kelamcı ve felsefeci Seyfüddin Amidî, Abdülvahid b. Muhammed Âmidî, İbn Nübata, İbn Esad'il Farıkî, Ali b. Ahmed, İbnü'l Ezrak, Zehebî, Molla Çelebi, Hanilizâde Muhammed, Müderris Hacı Ragıb, Abdulvahid. B. Muhammed, Muslihiddin Lârî, Molla Güranî, Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Prof. Dr. Orhan Cezmi Tuncer, Prof. Dr. Nejat Diyarbekirli, Şevket Beysanoğlu vd. ünlü bilim adamları...

Dönemlerinin en ünlü şairlerinden Nesimî, İbrahim Gülşenî, Halilî, Hâmî, Alibardaklı Şeyh Ahmed, Ahmed Mürşidî, Lebib, Refi', Azmî, Sırrî Hanım, Şaban Kâmî, Said Paşa; Yahya Kemal'in "Âmid o şehri nur öğünsün ilelebed" dediği büyük bilgin Ali Emîrî Efendi, İstanbul'un düşmanlarca işgaline ünlü "Karagün" yazısıyla yiğitçe karşı çıkan ünlü şair ve yazar Süleyman Nazif; "Otuz Beş Yaş" şiiri ülkemizde ve dünyada ezbere okunan ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı; eserleriyle ülkemizin önde gelen sosyologları arasında yer alan ünlü düşünür Ziya Gökâlp, şiirleri ve düşünce eserleriyle dünya çapındaki isimler arasında seçkin bir yer sahip olan Sezai Karakoç, ülkemizin önde gelen oyun yazarlarından Orhan Asena, şiirleriyle yurdun dört bir tarafından sevilerek okunan ünlü şair Ahmed Arif, şiirleri Anadolu'nun her tarafında bilinen Âşık İhsanî; edebiyatımızda "Rubailer Şairi" olarak meşhur Cemal Yeşil, pek çok şiirinin bestesini severek dinlemekte olduğumuz Fuat Edip Baksı, Munis Faik Ozansoy, Cahit Uçuk, Cenap Ozankan, Esma Ocak, Veysel Öngören, Vasıf Öngören, İhsan Işık, Adnan Binyazar, İhsan Fikret Biçici, Remzi İnanç, Kadri Göral, Yılmaz Odabaşı, Mıgırdiç Margosyan, Suzan Samancı, Sultan Su Esen; Edip Polat, Adnan Satıcı, Musa Dinç, Vedat Güldoğan, Şeyhmus Diken, Mehmet Mercan, Mevlüt Mergen gibi alanlarında kendini kabul ettirmiş ünlü şair ve yazarlar... Bir pirinç tanesine şiir hattı sığdırabilen ve Sultanahmet Camiinde hatları bulunan Seyyid Kasım Gubarî, hat sanatında ülkemizin dünya çapındaki bir numaralı ismi Hamid Aytaç, Hattat Abdurrauf, Hafız Ahmed, Mir Hamza, Şeyh Ahmed, Seyyid Ebubekir, Salih Efendi, Mehmed b. Abdüllatif Sînî, Abdülkerim Şânî, Seyyid Ömer, Hasan Bezzâz, Çeteci Abdullah Paşa, Seyyid Âdem-i Amidî, Halil Hamid Efendi, Mehmet Şa'ban Kâmî Efendi, Muhammed Fehmi Efendi, Abdurrauf Efendi, Mustafa Akif Tütenk, Hacı Muhammed Şükrü Efendi vd. ünlü hattatlar... Diyarbakırlı Tahsin, Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Ömer Lütfi Çetin, Cemal Güvenç, Ayhan Türker, Prof. Dr. Nazan Sönmez, Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu, Ferit Öngören, Orhan Umut, Mehmet Başbuğ, Ahmet Benli, Mehmet Danyal Tuncer, Adil Tekin, Nejat Satıcı vd. ünlü ressamlar, karikatürcüler ve fotoğraf sanatçıları...

Ahu Baba, Remzî, İsmail Çelebi, Mahmud Çelebi, Çuvaldızzâde İsmail, Ahmed Verdi Çelebi, Çemenzâde Mehmed Çelebi, Yahya Çelebi, Şehlâ Mustafa Çelebi, Osmanlı Şeyhülislâmı şair ve bestekâr Mehmed Esad Efendi, Seyyid Nuh, Şeyh Ahmed-i Nakşibendî, Ahmet Yüksekses, Celal Güzelses, Ayşe Şan, Sami Hazinses, İzzet Altınmeşe, Yaşar Özel, Coşkun Sabah, Güler Basu Şen, Hayri Yoldaş, Eşref Atay, Hüsnü İpekçi, Ramazan Şenses, Recep Kaymak, Bedri Ayseli, Emin Turgay, Emin Taşın, Kadir İpek, Coşkun Sabah, Mahsun Kırmızıgül, Emrah İpek (Küçük Emrah), Kenan Menekşe, Eşref Atay, Azize Gürses vd. ünlü besteci, ses sanatçısı ve sinema sanatçıları...

Daha nice isimler hakkındaki bilgileri bu kitapta bulabileceksiniz.

Bu kitapta haklarında ayrıntılı bilgiler verilen Diyarbakırlı meşhur ilim adamları, yazarlar ve sanatçılardan daha yüzlercesinin olduğu hatırlanacak olursa, bu şehrin bilim, kültür ve sanat şehri olarak da büyük bir öneme sahip olduğu anlaşılacaktır.

Osmanlı coğrafyasının yüzlerce şehri arasında en çok şair yetiştiren 5. şehir Diyarbakır idi. Bugüne kadar, yüzyıllar boyunca, aralarında dünyaca ünlülerin bulunduğu pek çok kıymetli ilim adamları, yazarlar ve sanatçılar yetiştirmiş olan Diyarbakır şehrinin, bugünden sonra da birbirinden değerli isimler çıkaracağından hiç bir şüphemiz yoktur. Yapılması gereken, bu bereketli ilim, kültür ve sanat coğrafyasından yeni isimlerin yetişmesini teşvik etmekten ibarettir. Üç yılda bir güncellenecek İhsan Işık'a göre Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi‚ yaşayan bir eser. Kendisi ebediyete göçse bile ansiklopedi yenilenerek yaşayacak ve üç yılda bir güncellenecek. Edebiyat ve kültür dünyasına katılan değerler oluşturulacak ek ciltlerle gelecek kuşaklara aktarılacak. İhsan Işık'ın bir de sürprizi var: İki ay önce çalışmalarına başladığı 'siyaset ve devlet adamları ansiklopedisi' gelecek sene yayımlanacak. Tanzimat'tan günümüze Türkiye'yi yönetenlerin siyasi görüşleri‚ ülkeye sağladığı yararlar ve haklarında yapılmış eleştiriler hakkında derli toplu bir bilgi Türk halkına sunulacak. 'Dileğim‚ başka dillere çevrilmesi' İhsan Işık‚ ansiklopediyi hazırlamaya başlarken büyük maddi sorunlar yaşamış. Gönderilen mektuplar‚ taranan arşivler‚ resimler beraberinde büyük külfetler de getirmiş. Bu çalışmayı yarı yolda bırakamayacağını anlayınca da pes etmeden devam etmiş yoluna. Kendisine destek vermeleri için büyük şirketlere başvurduğunu söyleyen Işık‚ onların böyle bir çalışmanın önemini kavrayamadıklarını belirtiyor. Işık'ın en büyük arzusu ise eserinin İngilizceden sonra‚ Arapçaya, Almanca, Rusça ve diğer dünya dillerine çevrilerek Türk edebiyat ve kültür adamlarının dünyaca tanınmasını sağlamak. Sponsor bulursa bunun yapılabileceğini anlatan Işık‚ kültüre duyarlı şirketleri göreve davet ediyor

10.366 BİYOGRAFİ, BİNLERCE ŞİİR, ÖYKÜ, MAKALE, DİZİNLER Farklı türlerde yirmiyi aşkın kitabıyla tanıdığımız şair ve araştırmacı-yazar İhsan Işık, 26 yıl süren en önemli çalışmasını tamamlayarak, son yüz yılın en kapsamlı biyografi ansiklopedisi olan 10 ciltlik “Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi”ni geçtiğimiz Ekim ayı içinde yayımlandı.

İhsan Işık'ın çıkardığı 10 ciltlik yeni ansiklopedisinde 10.400 yazar tanıtılırken, yazarların resimlerine, şiir, öykü, makale gibi çeşitli türlerde metin örneklerine genişçe yer veriliyor. Biyografilerin geniş kaynakçalar ve yazarlar hakkında yapılmış değerlendirmelerle zenginleştirildiği ansiklopedinin ana bölümünde Edebiyatçılar (şiir, hikâye, roman, oyun, deneme, eleştiri, fıkra, makale, anı, gezi, röportaj vd. türlerde eser verenler) , Kültür ve Bilim Adamları (tarih, felsefe, sosyoloji, din, dil, müzik, resim, siyaset, ekonomi, folklor, edebiyat tarihi, sanat tarihi, siyaset tarihi, ekonomi tarihi vd. alanlarda eser verenler) , Siyaset ve Devlet Adamları (eser sahibi cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri, diplomatlar) , Gazeteci-Yazarlar, Serbest Araştırmacı Yazarlar tanıtılıyor.

Ansiklopedinin 5 ek bölümün yer aldığı son cildinde ise Türk Dünyası Yazarları Bölümü (Türkiye Türkçesi dışındaki lehçelerde eser verenler) , Doğum-Ölüm Günleri (Yazarların aylara göre doğum ve ölüm günleri listesi) , Edebiyat, Sanat Ve Bilim Ödülleri (Cumhuriyet tarihi boyunca 200 civarında kuruluşun ödül verdiği yazarlar ve eserleri) , Yazar Adları İndeksi (Yazarlarımızla ilgili şimdiye kadar yayımlanmış en geniş kaynak taraması) , Yer Adları İndeksi (Türkçenin hinterlandında bulunan, yurtiçi ve yurtdışındaki yüzlerce şehirle ilgili ilk ve tek kaynak taraması) yer alıyor.

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat