#smrgSAHAF Flavours of Istanbul : A selection from original 19th century Ottoman recipes -

Stok Kodu:
1199083754
Boyut:
23x26
Sayfa Sayısı:
178 s.
Basım Yeri:
İstanbul
Baskı:
1
Basım Tarihi:
2007
Kapak Türü:
Ciltli
Kağıt Türü:
Kuşe Kağıt
Dili:
İngilizce
Kategori:
0,00
1199083754
469612
Flavours of Istanbul : A selection from original 19th century Ottoman recipes -
Flavours of Istanbul : A selection from original 19th century Ottoman recipes - #smrgSAHAF
0.00
This book offers a glimpse into the culinary world of Istanbul during the last days of the Ottoman Empire in the 19th Century. Recipes have been selected from original Ottoman cookbooks. The recipes were re-written and tested in the kitchen of the Istanbul Food Workshop to produce dishes suitable for today's palate while remaining faithful to the original chef's in tentions, which in many cases was to produce food that simply tasted good. Wherever available original recipes are included for comparison, reference and mere enjoyment.

***

Tarifler 1844 ve 1900 yılları arasında İstanbul'da yayımlanan Melceü't - Tabbâhîn, Ev Kadını, Yeni Yemek Kitabı ve Aşçıbaşı gibi Osmanlıca yemek kitaplarından seçildi. Okuyucunun kendi yorumunu katabilmesi için, detaylı bir çalışmayla tekrar kaleme alınan reçetelerin özgün hallerine de yer verildi.Kitapta XIX. yüzyıl İstanbul mutfağının en temel lezzetlerini yansıtan meze, çorba, ekmek-börek, kebap, yahni, külbastı, köfte, dolma, sebze yemeği, şerbetli-sütlü-meyveli tatlı, hoşaf, şurup ve şerbet tarifleri yer alıyor. Bu tarifler, XIX. yüzyıl İstanbul mutfağının genel özelliklerini anlatan giriş yazısı ve tariflerin uygulanmasına yardımcı olabilecek pişirme teknikleri-önerileriyle birlikte sunuluyor.Reçetelerin tümü Osmanlı sarayı mutfak kültürü ve XIX. yüzyıl İstanbul mutfağı üzerine uzun yıllardan beri çalışan yemek tarihçisi Özge Samancı'yla Avustralyalı şef ve beslenme uzmanı Sharon Croxford tarafından İstanbul Yemek Atölyesi'nde denendi.

This book offers a glimpse into the culinary world of Istanbul during the last days of the Ottoman Empire in the 19th Century. Recipes have been selected from original Ottoman cookbooks. The recipes were re-written and tested in the kitchen of the Istanbul Food Workshop to produce dishes suitable for today's palate while remaining faithful to the original chef's in tentions, which in many cases was to produce food that simply tasted good. Wherever available original recipes are included for comparison, reference and mere enjoyment.

***

Tarifler 1844 ve 1900 yılları arasında İstanbul'da yayımlanan Melceü't - Tabbâhîn, Ev Kadını, Yeni Yemek Kitabı ve Aşçıbaşı gibi Osmanlıca yemek kitaplarından seçildi. Okuyucunun kendi yorumunu katabilmesi için, detaylı bir çalışmayla tekrar kaleme alınan reçetelerin özgün hallerine de yer verildi.Kitapta XIX. yüzyıl İstanbul mutfağının en temel lezzetlerini yansıtan meze, çorba, ekmek-börek, kebap, yahni, külbastı, köfte, dolma, sebze yemeği, şerbetli-sütlü-meyveli tatlı, hoşaf, şurup ve şerbet tarifleri yer alıyor. Bu tarifler, XIX. yüzyıl İstanbul mutfağının genel özelliklerini anlatan giriş yazısı ve tariflerin uygulanmasına yardımcı olabilecek pişirme teknikleri-önerileriyle birlikte sunuluyor.Reçetelerin tümü Osmanlı sarayı mutfak kültürü ve XIX. yüzyıl İstanbul mutfağı üzerine uzun yıllardan beri çalışan yemek tarihçisi Özge Samancı'yla Avustralyalı şef ve beslenme uzmanı Sharon Croxford tarafından İstanbul Yemek Atölyesi'nde denendi.

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat