Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
%10
Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji Teknoloji Sağlık

#smrgKİTABEVİFermente Gıdalar: Mikrobiyoloji Teknoloji Sağlık

Liste Fiyatı : 65,00
İndirimli Fiyat : 58,50
Kazancınız : 6,50
%10
Temin süresi 4 gündür.
Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji Teknoloji Sağlık
Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji Teknoloji Sağlık #smrgKİTABEVİ
Nobel Akademik Yayıncılık
58.50
Fermente gıdaların tarihçesi, bilinen en eski kayıtlara göre MÖ 6000'li yıllara kadar uzanmaktadır. Bu tarihten günümüze kadar fermente gıdalar giderek artan bir ilgi ile hem üretilmeye hem de tüketilmeye başlanmıştır. Kuşkusuz, bunun en önemli nedeni, fermente gıdaların insan sağlığı üzerine olan olumlu etkilerinin giderek daha iyi anlaşılmasıdır.

Özellikle fermente ürünlerin antimikrobiyel, antioksidan, probiyotik, kolesterol düşürücü ve benzeri etkilere sahip olmalarından dolayı, fonksiyonel ve terapötik etkileri olduğu bilim dünyası tarafından kabul görmüş bir gerçektir. Bu gerçekten yola çıkarak, çalışmayı farklı üniversitelerde çalışan ve uzman akademisyenlerden kurulu geniş bir yazar grubu ile birlikte gerçekleştirdik ve alanındaki benzer kitaplardan daha güçlü, öncü ve farklı olmasını hedefledik.

Kitabın başlangıç bölümünü fermantasyonun tarihçesi oluşturmuştur. Sonrasında, günlük hayatımızda önemli bir yer tutan ve severek tükettiğimiz fermente gıdalar, ayrı bölümler hâlinde tek tek ele alınmış ve bu gıdaların mikrobiyolojisi, teknolojisi ve sağlık üzerine olumlu etkilerine yer verilmiştir. Kitabın son kısmında ise, fermente gıdalar mevzuatı ile ülkemizde yaygın tüketimi bulunmayan, ancak yurtdışında sıklıkla tüketilen diğer fermente gıdalar hakkında da bilgiler yer almıştır. Kitap; akademisyenler ve bu alanda öğrenim görenler öğrenciler yanında, akademik çalışma yapmayan kişilere de hitap edebilecek düzeyde hazırlanmıştır.

Kitabımızın öğrencilere, akademisyenlere ve konuya ilgi duyan herkese yararlı olması dileğiyle….

  • Açıklama
    • Fermente gıdaların tarihçesi, bilinen en eski kayıtlara göre MÖ 6000'li yıllara kadar uzanmaktadır. Bu tarihten günümüze kadar fermente gıdalar giderek artan bir ilgi ile hem üretilmeye hem de tüketilmeye başlanmıştır. Kuşkusuz, bunun en önemli nedeni, fermente gıdaların insan sağlığı üzerine olan olumlu etkilerinin giderek daha iyi anlaşılmasıdır.

      Özellikle fermente ürünlerin antimikrobiyel, antioksidan, probiyotik, kolesterol düşürücü ve benzeri etkilere sahip olmalarından dolayı, fonksiyonel ve terapötik etkileri olduğu bilim dünyası tarafından kabul görmüş bir gerçektir. Bu gerçekten yola çıkarak, çalışmayı farklı üniversitelerde çalışan ve uzman akademisyenlerden kurulu geniş bir yazar grubu ile birlikte gerçekleştirdik ve alanındaki benzer kitaplardan daha güçlü, öncü ve farklı olmasını hedefledik.

      Kitabın başlangıç bölümünü fermantasyonun tarihçesi oluşturmuştur. Sonrasında, günlük hayatımızda önemli bir yer tutan ve severek tükettiğimiz fermente gıdalar, ayrı bölümler hâlinde tek tek ele alınmış ve bu gıdaların mikrobiyolojisi, teknolojisi ve sağlık üzerine olumlu etkilerine yer verilmiştir. Kitabın son kısmında ise, fermente gıdalar mevzuatı ile ülkemizde yaygın tüketimi bulunmayan, ancak yurtdışında sıklıkla tüketilen diğer fermente gıdalar hakkında da bilgiler yer almıştır. Kitap; akademisyenler ve bu alanda öğrenim görenler öğrenciler yanında, akademik çalışma yapmayan kişilere de hitap edebilecek düzeyde hazırlanmıştır.

      Kitabımızın öğrencilere, akademisyenlere ve konuya ilgi duyan herkese yararlı olması dileğiyle….

      Stok Kodu
      :
      9786057846358
      Boyut
      :
      16x23
      Sayfa Sayısı
      :
      754 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2015
      Resimleyen
      :
      Sevgi Pınar Özen
      Kapak Türü
      :
      Karton
      Kağıt Türü
      :
      1. Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat