#smrgKİTABEVİ Doğu Anadolu Yemekleri: Pratik Ölçülerle Tamamı Denenmiş 356 Katkısız Tarif - Soframda Anadolu -

Kondisyon:
Yeni
Basıldığı Matbaa:
Melisa Matbaacılık
Dizi Adı:
7 Bölge Yemek Kültürü Dizisi
ISBN-10:
9786051069470
Stok Kodu:
1199182911
Boyut:
20x24
Sayfa Sayısı:
460 s.
Basım Yeri:
İstanbul
Baskı:
1
Basım Tarihi:
2015
Kapak Türü:
Ciltli
Kağıt Türü:
Kuşe Kağıt
Dili:
Türkçe
Kategori:
indirimli
510,00
Taksitli fiyat: 9 x 62,33
Siparişiniz 3&8 iş günü arasında kargoda
1199182911
568975
Doğu Anadolu Yemekleri: Pratik Ölçülerle Tamamı Denenmiş 356 Katkısız Tarif - Soframda Anadolu -
Doğu Anadolu Yemekleri: Pratik Ölçülerle Tamamı Denenmiş 356 Katkısız Tarif - Soframda Anadolu - #smrgKİTABEVİ
510.00
8 yıllık bir emeğin sonunda ortaya çıkan bu eserler; Türk mutfağı için geçmişten günümüze köprü olurken, gelecek nesillere de bir miras niteliği taşıyor.

Doğu Anadolu'da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Ama ekmeğin yeri ayrıdır. Doğu Anadolu ekmeğe övgüdür dense yeridir. Tandır olan evlerde bol miktarda mayalı hamur ince ince açılıp tandıra vurularak pişirilir. Hazırlanan ekmek bir bezin içinde muhafaza edilir. Yeneceği zaman üzerine su serpilip gene bir bezin içinde bekletilir, hafif ısıtılır. Karın doyurmanın en basit yolu yufka ekmeğin içine bir şeyleri dürüp yemektir. Sulu hazırlanan çoğu yemek ufalanmış kuru ekmeğin üzerine dökülüp yenir. Hatta Arapgir'in ceviz sulusu da, Eğin'in yumurtalı tiridi de, Kemah'ın cıvırlası da böyle yenir.

Cağ kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir zenginliktir

8 yıllık bir emeğin sonunda ortaya çıkan bu eserler; Türk mutfağı için geçmişten günümüze köprü olurken, gelecek nesillere de bir miras niteliği taşıyor.

Doğu Anadolu'da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Ama ekmeğin yeri ayrıdır. Doğu Anadolu ekmeğe övgüdür dense yeridir. Tandır olan evlerde bol miktarda mayalı hamur ince ince açılıp tandıra vurularak pişirilir. Hazırlanan ekmek bir bezin içinde muhafaza edilir. Yeneceği zaman üzerine su serpilip gene bir bezin içinde bekletilir, hafif ısıtılır. Karın doyurmanın en basit yolu yufka ekmeğin içine bir şeyleri dürüp yemektir. Sulu hazırlanan çoğu yemek ufalanmış kuru ekmeğin üzerine dökülüp yenir. Hatta Arapgir'in ceviz sulusu da, Eğin'in yumurtalı tiridi de, Kemah'ın cıvırlası da böyle yenir.

Cağ kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir zenginliktir

Axess Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 510,00    510,00   
2 265,20    530,40   
3 180,20    540,60   
6 91,80    550,80   
9 62,33    561,00   
QNB Finansbank Kartları
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 510,00    510,00   
2 265,20    530,40   
3 180,20    540,60   
6 91,80    550,80   
9 62,33    561,00   
Bonus Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 510,00    510,00   
2 265,20    530,40   
3 180,20    540,60   
6 91,80    550,80   
9 62,33    561,00   
Paraf Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 510,00    510,00   
2 265,20    530,40   
3 180,20    540,60   
6 91,80    550,80   
9 62,33    561,00   
Maximum Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 510,00    510,00   
2 265,20    530,40   
3 180,20    540,60   
6 91,80    550,80   
9 62,33    561,00   
World Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 510,00    510,00   
2 265,20    530,40   
3 180,20    540,60   
6 91,80    550,80   
9 62,33    561,00   
Diğer Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 510,00    510,00   
2 -    -   
3 -    -   
6 -    -   
9 -    -   
Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat