Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
%20
Cömert Sofralar: Girit, Midilli ve Ayvalık Tarifleri Aysel Cömert

#smrgSAHAFCömert Sofralar: Girit, Midilli ve Ayvalık Tarifleri

Liste Fiyatı : 0,00
İndirimli Fiyat : 0,00
Kazancınız : 0,00
303181053
181053
Cömert Sofralar: Girit, Midilli ve Ayvalık Tarifleri
Cömert Sofralar: Girit, Midilli ve Ayvalık Tarifleri #smrgSAHAF
Masa Yayınevi
0.00
Cömert Sofralar Ayvalık'a yerleştiğim tarihten itibaren, komşuluk ve arkadaşlık ilişkisi kurduğum Ayvalık sakinlerinin yemek pratikleri konusundaki gözlemlerimin ve onlarla paylaştığım yemek yapma deneyimlerinin üzerine kurulu. Ayvalık'ta yaşadığım yıllar boyunca, farklı ancak etkileşim halinde olan iki grupla, yani "Adalılar" olarak nitelendirilen Midillili ve de Giritli ailelerle ilişkilerimi geliştirdim. Nüfus mübadelesinin sonucu olarak Midilli ve Girit'ten gelip Ayvalık'a yerleşmiş insanların, geldikleri yerlerden getirdikleri ve Ayvalık'taki yaşamları sürecinde geliştirdikleri yemek pratiklerine bir ışık tutuyor bu kitap. Tüm tariflere zeytinyağının eşlik ettiği, Ayvalık'ın yerel otlarının farklı lezzetlere dönüştüğü, Ege bölgesinin tatlarını içeren yemek tariflerini bu kitapta bulabilirsiniz. Sevgili oğlum, yemek fotoğrafçısı Can Cömert ve yemek fotoğrafçısı, sevgili Ilgın Akarsu'nun kitabın oluşumuna büyük katkıları oldu. - Aysel Cömert, Mayıs 2015, Ayvalık
  • Açıklama
    • Cömert Sofralar Ayvalık'a yerleştiğim tarihten itibaren, komşuluk ve arkadaşlık ilişkisi kurduğum Ayvalık sakinlerinin yemek pratikleri konusundaki gözlemlerimin ve onlarla paylaştığım yemek yapma deneyimlerinin üzerine kurulu. Ayvalık'ta yaşadığım yıllar boyunca, farklı ancak etkileşim halinde olan iki grupla, yani "Adalılar" olarak nitelendirilen Midillili ve de Giritli ailelerle ilişkilerimi geliştirdim. Nüfus mübadelesinin sonucu olarak Midilli ve Girit'ten gelip Ayvalık'a yerleşmiş insanların, geldikleri yerlerden getirdikleri ve Ayvalık'taki yaşamları sürecinde geliştirdikleri yemek pratiklerine bir ışık tutuyor bu kitap. Tüm tariflere zeytinyağının eşlik ettiği, Ayvalık'ın yerel otlarının farklı lezzetlere dönüştüğü, Ege bölgesinin tatlarını içeren yemek tariflerini bu kitapta bulabilirsiniz. Sevgili oğlum, yemek fotoğrafçısı Can Cömert ve yemek fotoğrafçısı, sevgili Ilgın Akarsu'nun kitabın oluşumuna büyük katkıları oldu. - Aysel Cömert, Mayıs 2015, Ayvalık
      Stok Kodu
      :
      303181053
      Boyut
      :
      17x21
      Sayfa Sayısı
      :
      141 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2015
      Resimleyen
      :
      Orijinal Cildinde
      Kapak Türü
      :
      Orijinal Cildinde
      Kağıt Türü
      :
      Kuşe Kağıt
      Dili
      :
      Türkçe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat