Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
%20
Bira: Harcıâlem İçki Deniz Gürsoy

#smrgKİTABEVİBira: Harcıâlem İçki#smrgStoktanTeslim

Liste Fiyatı : 35,00
İndirimli Fiyat : 28,00
Kazancınız : 7,00
Bira: Harcıâlem İçki
Bira: Harcıâlem İçki #smrgKİTABEVİ #smrgStoktanTeslim
Oğlak
28.00
İşte bu hır gür içerisinde ben de oturdum meraklısı için bir bira kitabı yazdım. Meraklısı okusun, bira nasıl içilir öğrensin. Şişede durduğu gibi durmaz bira. Uysallığını kaybeder, ejderha oluverir birdenbire ve çarpar adamı. Hem de öyle böyle değil, adamakıllı çarpar, küfelik eder. Amacım birayı anlatırken, tarihini, toplumsal geçmişini, yani biranın ardında yatan "bira kültürünü" de bir hayat çeşnisi olarak okuyuculara sunabilmek. Amacım okuyanı asla bira içiciliğine özendirmek değil. Herkes kendi tercihine göre kendi yolunu kendi seçerken, hiç olmazsa bilerek seçsin diye konuyu olabildiğince açmak. Sümerler ve Eski Mısırlılar, bira bardağını gökyüzüne kaldırarak bir bakıma birayı Tanrılar'a adarlarmış. Sağ elim bu satırları yazarken, sol elimdeki üstü iki parmak köpük yapmış bira dolu bardağı yukarı kaldırıp "şerefinize" diyorum. Sonra bardağı masanın üzerine koyup çanaktaki sıcacık tuzlu yer fıstığından bir tane alıp iki parmağımla ovalayarak kabuğundan arındırıyorum. Fıstığı ağzıma atıyorum. Biranın damağımda bıraktığı tat ile fıstığın tadı ben çiğnedikçe kaynaşıyor ve fıstığın bıraktığı yağ sanki bu harmanı kaymaklaştırıyor. İşte, hayatın yaşanmaya değer bir başka anı. İşte damağımda biraz öncekinden daha değişik bir tat. Değmez mi bu anı doya doya yaşamaya?"

Önsöz'den"

Türkiye'deki ilk telif bira kitabı.... İçkilerin atası biranın tarihiyle başlıyor, Avrupa'dan ve Türkiye'den sonra sıra biranın üretimine, çeşitlerine ve sunuluşuna geliyor. Biranın yanında yenilecek yiyecekler, biranın keyfinin nerelerde çıkarılacağı, birahanelerin geçmişi ve başka ülke biraları da kitapta eksik değil. Evde bira yapmaya kalkarsanız yöntemleri, biranın iyisini ve özelini arıyorsanız ipuçları, bira kokteyli yapacaksanız tarifleri, web siteleri, uluslararası bira festivalleri, dünyaca ünlü dükkânlar... Hatta, bir gün gerekir diye bira argosu... Hepsi de Harcıâlem İçki Bira kitabında. Hepsi de rakı, şarap ve meze kitaplarından bildiğiniz Deniz Gürsoy'un usta kaleminden. (Arka kapaktan)

  • Açıklama
    • İşte bu hır gür içerisinde ben de oturdum meraklısı için bir bira kitabı yazdım. Meraklısı okusun, bira nasıl içilir öğrensin. Şişede durduğu gibi durmaz bira. Uysallığını kaybeder, ejderha oluverir birdenbire ve çarpar adamı. Hem de öyle böyle değil, adamakıllı çarpar, küfelik eder. Amacım birayı anlatırken, tarihini, toplumsal geçmişini, yani biranın ardında yatan "bira kültürünü" de bir hayat çeşnisi olarak okuyuculara sunabilmek. Amacım okuyanı asla bira içiciliğine özendirmek değil. Herkes kendi tercihine göre kendi yolunu kendi seçerken, hiç olmazsa bilerek seçsin diye konuyu olabildiğince açmak. Sümerler ve Eski Mısırlılar, bira bardağını gökyüzüne kaldırarak bir bakıma birayı Tanrılar'a adarlarmış. Sağ elim bu satırları yazarken, sol elimdeki üstü iki parmak köpük yapmış bira dolu bardağı yukarı kaldırıp "şerefinize" diyorum. Sonra bardağı masanın üzerine koyup çanaktaki sıcacık tuzlu yer fıstığından bir tane alıp iki parmağımla ovalayarak kabuğundan arındırıyorum. Fıstığı ağzıma atıyorum. Biranın damağımda bıraktığı tat ile fıstığın tadı ben çiğnedikçe kaynaşıyor ve fıstığın bıraktığı yağ sanki bu harmanı kaymaklaştırıyor. İşte, hayatın yaşanmaya değer bir başka anı. İşte damağımda biraz öncekinden daha değişik bir tat. Değmez mi bu anı doya doya yaşamaya?"

      Önsöz'den"

      Türkiye'deki ilk telif bira kitabı.... İçkilerin atası biranın tarihiyle başlıyor, Avrupa'dan ve Türkiye'den sonra sıra biranın üretimine, çeşitlerine ve sunuluşuna geliyor. Biranın yanında yenilecek yiyecekler, biranın keyfinin nerelerde çıkarılacağı, birahanelerin geçmişi ve başka ülke biraları da kitapta eksik değil. Evde bira yapmaya kalkarsanız yöntemleri, biranın iyisini ve özelini arıyorsanız ipuçları, bira kokteyli yapacaksanız tarifleri, web siteleri, uluslararası bira festivalleri, dünyaca ünlü dükkânlar... Hatta, bir gün gerekir diye bira argosu... Hepsi de Harcıâlem İçki Bira kitabında. Hepsi de rakı, şarap ve meze kitaplarından bildiğiniz Deniz Gürsoy'un usta kaleminden. (Arka kapaktan)

      Stok Kodu
      :
      9799753294620
      Boyut
      :
      15x18
      Sayfa Sayısı
      :
      167 s.
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2004
      Kapak Türü
      :
      Karton Kapak
      Kağıt Türü
      :
      3. Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
      54358    Deniz Gürsoy    Bira: Harcıâlem İçki     Oğlak        #smrgTELİF    Yemek Kültürü    Alkollü İçkiler                           
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat