#smrgSAHAF A Taste Of Sun and Fire: Gaziantep Cookery -

Hazırlayan:
Editör: Sabri Koz
Stok Kodu:
1199182324
Boyut:
22x25
Sayfa Sayısı:
284 s.
Basım Yeri:
İstanbul
Baskı:
1
Basım Tarihi:
2015
Çeviren:
Mary Işın
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
Kuşe Kağıt
Dili:
İngilizce
Kategori:
0,00
1199182324
568391
A Taste Of Sun and Fire: Gaziantep Cookery -
A Taste Of Sun and Fire: Gaziantep Cookery - #smrgSAHAF
0.00
“Gaziantep cuisine, both delicate and famously hot and spicy, is the richest and most varied in Turkey, combining as it does the rustic foods of the Anatolian heartland, dishes developed in the Ottoman courts in Istanbul, and legacies from the Arab and Mediterranean worlds. It really is extraordinary and needs to be discovered. You will be amazed, inspired and delighted by the dishes.” - CLAUDIA RODEN Cultural anthropologist and expert of Middle Eastern, Mediterranean and Jewish cuisines; author of A Book of Middle Eastern Food and Arabesque - Sumptuous Food from Morocco, Turkey & Lebanon.

“ When I think of Gaziantep, I see two colors: red, because of its famous red peppers, but above all green, because Gaziantep is Turkey's pistachio capital. And because of that, for me and for many others, it is the world capital of baklava, that crowning glory of Turkey's rich cuisine.” - CHARLES PERRY Culinary historian, authority on Medieval Arab Cookery, translator of Al Baghdadi's 13th-century cookbook A Baghdad Cookery Book.

“ This brilliant book and its editor, Aylin Öney Tan, introduced me to the incredible variety of Gaziantep food – its kebabs, its delicate vegetable dishes, and its fragrant pistachios and baklava. Every time I try a recipe from ‘Gaziantep Cookery' it is seasoned with the kindness, generosity and expertise of its editor and the other wonderful friends I met in Gaziantep.” -NICK MALGIERI Founder of Baking Programs, ICE (Institute of Culinary Education)-NYC; author of Pastry Perfection and How to Bake.

“ This book is an instant classic and our favourite book on Turkish food. Turkish home cooking is in our opinion the best in the world.” - SAM & SAM CLARK Chef-owners of Moro, London; authors of Moro, Morito & Moro East.

Gaziantep Mutfağı kültürlerin harmanlanmasıyla zenginleşen ve tarihin derinliklerinden gelen müthiş bir geçmişe sahip. Asırların damıttığı lezzete, güneşin ve ateşin kattığı tat ekleniyor, Gaziantep mutfağını benzersiz kılıyor.

Güneşin ve Ateşin Tadı - Gaziantep Mutfağı kitabı Gaziantep evlerinde yaşayan, kimi kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerden oluşan 163 tarif bulunuyor. Tarifler, Gaziantep Ticaret Odası tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından seçildi. Komisyon Gaziantep mutfağı üzerine kitapları olan beş değerli yazardan oluşturuldu. Derlenen tarifler editörün süzgecinden geçen bilgiler ile zenginleşti, aile yadigârı tarifler ile bilgi ve birikimler harmanlandı. Kitap konusunun uzmanı bir ekip tarafından yayına hazırlandı. Gaziantep lezzetleri fotoğraflar, çizimler ve tasarım ile rengârenk iştah açıcı bir kitap olarak sofraya kondu.

“Gaziantep cuisine, both delicate and famously hot and spicy, is the richest and most varied in Turkey, combining as it does the rustic foods of the Anatolian heartland, dishes developed in the Ottoman courts in Istanbul, and legacies from the Arab and Mediterranean worlds. It really is extraordinary and needs to be discovered. You will be amazed, inspired and delighted by the dishes.” - CLAUDIA RODEN Cultural anthropologist and expert of Middle Eastern, Mediterranean and Jewish cuisines; author of A Book of Middle Eastern Food and Arabesque - Sumptuous Food from Morocco, Turkey & Lebanon.

“ When I think of Gaziantep, I see two colors: red, because of its famous red peppers, but above all green, because Gaziantep is Turkey's pistachio capital. And because of that, for me and for many others, it is the world capital of baklava, that crowning glory of Turkey's rich cuisine.” - CHARLES PERRY Culinary historian, authority on Medieval Arab Cookery, translator of Al Baghdadi's 13th-century cookbook A Baghdad Cookery Book.

“ This brilliant book and its editor, Aylin Öney Tan, introduced me to the incredible variety of Gaziantep food – its kebabs, its delicate vegetable dishes, and its fragrant pistachios and baklava. Every time I try a recipe from ‘Gaziantep Cookery' it is seasoned with the kindness, generosity and expertise of its editor and the other wonderful friends I met in Gaziantep.” -NICK MALGIERI Founder of Baking Programs, ICE (Institute of Culinary Education)-NYC; author of Pastry Perfection and How to Bake.

“ This book is an instant classic and our favourite book on Turkish food. Turkish home cooking is in our opinion the best in the world.” - SAM & SAM CLARK Chef-owners of Moro, London; authors of Moro, Morito & Moro East.

Gaziantep Mutfağı kültürlerin harmanlanmasıyla zenginleşen ve tarihin derinliklerinden gelen müthiş bir geçmişe sahip. Asırların damıttığı lezzete, güneşin ve ateşin kattığı tat ekleniyor, Gaziantep mutfağını benzersiz kılıyor.

Güneşin ve Ateşin Tadı - Gaziantep Mutfağı kitabı Gaziantep evlerinde yaşayan, kimi kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerden oluşan 163 tarif bulunuyor. Tarifler, Gaziantep Ticaret Odası tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından seçildi. Komisyon Gaziantep mutfağı üzerine kitapları olan beş değerli yazardan oluşturuldu. Derlenen tarifler editörün süzgecinden geçen bilgiler ile zenginleşti, aile yadigârı tarifler ile bilgi ve birikimler harmanlandı. Kitap konusunun uzmanı bir ekip tarafından yayına hazırlandı. Gaziantep lezzetleri fotoğraflar, çizimler ve tasarım ile rengârenk iştah açıcı bir kitap olarak sofraya kondu.

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat