#smrgSAHAF 2. Uluslararası Doğu Anadolu Bölgesi Geleneksel Mutfak Kültürü ve Van Yemekleri Sempozyumu -

Hazırlayan:
Editör: Oktay Belli
Stok Kodu:
1199178934
Boyut:
24x30
Sayfa Sayısı:
560 s.
Basım Yeri:
İstanbul
Basım Tarihi:
2012
Kapak Türü:
Ciltli
Kağıt Türü:
Kuşe Kağıt
Dili:
Türkçe
Kategori:
0,00
1199178934
565015
2. Uluslararası Doğu Anadolu Bölgesi Geleneksel Mutfak Kültürü ve Van Yemekleri Sempozyumu -
2. Uluslararası Doğu Anadolu Bölgesi Geleneksel Mutfak Kültürü ve Van Yemekleri Sempozyumu - #smrgSAHAF
0.00
24-26 Kasım 2010, Van

Oktay BELLİ
The Story of the Pearl Mullet of Lake Van From Antiquity to the Present Based on Archaeological Finds and Written Sources
Arkeolojik Buluntu ve Yazılı Kaynaklara Göre Eskİçağ'dan Günümüze Kadar Van Gölü Balığı'nın öyküsü

Oktay BELLİ / Vedat Evren BELLİ
An Old and Unique Kitchen of Anatolie Eastern Anatolia: The Palace Kitchen in Van Yoncatepe
Eskiçağ'da Doğu Anadolu Bölgesi'nin En Eski ve Özgün Mutfağı: Van Yoncatepe Saray Mutfağı

Oktay BELLİ
Urartian Metal Ladle, Colander, Straining Fork and Spoon Set
Eskiçağ'da Urartulann Metalden Yapılmış Kepçe, Süzgeç, Süzgeçll Çatal ve Kasık Takımı

Oktav BELLİ
The Wine Production, Vineyards and Orchards in Van Lake Basin During the Urartlan Kingdom
Van Gölü Havzası'nda Urartu Krallığı Dönemlnde Meyve Bahçeleri. Özüm BaÇlan ve Şarap Üretimi

Oktay BELLİ
Wedding and Banquet Depictions on Urartian Women's Bronze Belts
Urartulann Tunç Kadın Kemerleri Üzerindeki Düğün ve Ziyafet Sahnelîrl

Oktay BELLİ
Bronze implements Used in the Urartlan Palace Kitchen and at Weddincis and Banquets.
Urartulann Saray Mutfağı lie Düğün ve Ziyafet Şölenlertnde Kullandıkları Tunç Eşyalar

Oktay BELLİ
The 2700 Year - Old Bulgur Remains Found in Van - Yoncatepe Palace .
Van Yoncatepe Sarayında Ortaya Çıkarılan 2700 Yıllık Bulgur Kalıntıları

Oktay BELLİ
Gavut, A Millet Dish Made in the Van Area for 2700 Years.
Van Bölgesi'nde 2700 Yıldan Beri Darıdan Yapılan Gavut Yemeği

İlhaml NALBANTOĞLU
Ahlat Mutfağı'nda Kış Hazırlığı
The Winter Preparation in Ahlat Cuisine

Şahabettln ÖZTÜRK / R. Eser GÜLTEKlN
Eski Van Evlerinde Mutlak ve Tandır Evi
Kitchen and Tandoorl House In Old Van Houses

Muazzez TÜRKOĞLU / Oktay TÜRKOĞLU
Van Geleneksel Mutfagından Örnekler.
Samples from Traditional Van Kitchen

Priscllla Mary IŞIN
Şamama Culture in a Historical Perspective
Şamama Kültürünün Tarihçesi

Salih ŞAHİN
Kars Food Culture and Folk Tradition of Mania
Kars Yemek Küitüründe Mani ve Türkü Geleneği

Yaşar KALAFAT
Faith in the Egg on Turkish Cultural Geography
Türk Kültür Coğrafyasında Yumurta ile İlgili İnançlar

Yaşar KALAFAT
"Bread Cult" in Turkish Culture Geograpyh with Examples of Mount Ararat and it's Near Surroundings
Ağrı Dağı ve Yakın Çevresı Örnekleri ile Türk Kültür Coğrafyasında "Ekmek/Nan Kült

Musa DAĞDEVİREN
Yemek Kültürümüzdeki Gelenekler ve İcat Edilen Gelenekler
Tradition Inventing in Gastronomy

Hüseyin ŞAHİN
Special Days Traditional Food Practices in the Malatya Kitchen Culture
Malatya Mutfak Kültüründe Özel Günlere Dair Geleneksel Uygulamalar

Isa YÜCEER
Contributions of a Meal to Peace in East Anatolia
Doğu Anadolu'da Bir Öğün Yemeğin Banşa Katkıları

Salt KÜÇÜK
Kitchen Master chef a Description of Women's Eulogy for Lady
Mutfağın Usta Aşçısı: Kadın / Hanım için Bir Açıklama ve Methiye

Lemln GÜLDEREN
Kağızman Ties and Fruit Culture
Kağızman Bağları ve Meyve Kültürü

Salt KÜÇÜK
Epic Kağızman Dining
Kağızman Yemek Destanı...

Nihat FALAY
SocioEmnomical
Life in Van City Before and After Republican Administration .
Van'da Cumhuriyet öncesi ve Sonrasinda Sosyo - Ekonomik Yaşam

Hacı Kadir KADlRZADE
Traditional Winter Table Cloth in Nakhichevan
Nahçıvan'da Anenevi Kış Sofrasi.

Mehmet Akif IŞIK
Preparatioan and winter Dishes in Traditional Siirt Cuisine.
Geleneksel Siirt Mutfağında Kış Hazırlığı ve Kış Yiyecekleri

Mehmet Akit IŞIK
Tüm Dostlar Van Yemek Sempozyumu'nda

Galip AKIN
The Occurrence and Properties of Traditional Cuisine Culture and Foods
Geleneksel Mutfak Kültürü ve Yemeklerinln Ortaya Çıkışı, özellikleri

ismet ALPASLAN
Ways of Preserving Milk and Milk ProdLicts
Et ve Süt Ürünlerin) Saklama Yöntemleri

Yasin İPEK
Beliefs, Practises and Food Culture of Adilcevaz
Adilcevaz Yöresinde Yemek Kültürü, inanış ve Uygulamalar

Zeklye ÇOMAKLI
Erzurum Cuisine Culture in Poems and Folk Songs
Mani ve Türkülerde Erzurum Yöre Mutfağı

Zeynelabldin MAKAS
Food From a Language of a Poet
Ozan Diliyle Yemek

Elif KANCA / Çakır Ceyhan SÜVARİ
An Ordinary Commoditv and a Ritual Object: Salt
Sıradan Bir Meta ve Ritüel Nesnesi: Tuz

Elvan OCAK
Winter Yoghurt "Tutma Yoghurt"
Kıç Yoğurdu "Tutma Yoğurt"

Türkan KADlRZADE
Prepring of ttıe Semeni Halvah and Believes Connected with it's
Semeni Helvasının Hazirlanmasi ve Onunla ilgili inançlar

Fevzi ÖZGÖKÇE / Murat ÜNAL
The Plants Used for Making Herby Cheese and the Their Threat Categories
Otlu Peynir Yapiminda Kullanılan Bitkiler w Tehlike Kategorileri

FEVZI ÖZGÖKÇE / Metin ARMAĞAN / Mehmet FİDAN / Ali Murat KESER
The Natural Plants Used for Making Meals in Van
Van'da Yemek Yapiminda Kullanılan Doğal Bitkiler

Ayfer YAVl The Bloody History of Sugar and it's Sweet Marriage with Tea Şekerin Kanlı Tarihi ve Çay ile Tatlı Evliliği

Asef ORUJOV
Traditional Winter Preparation of the Population: Seasonings and Desserts (On the Basis of Nakhichevan Materials)
Ahalinin Ananevi Qış Hazırlığı; Dadhqlarva Çarazbr (Nahçıvan Materiallan Esasmda)

M.Salih MERCAN
Social Status and Van Governor Layihalarinda Subsistenc
Van Valiliği Layihalannda Sosyal Durum ve iaşe

M. Salih MERCAN
Van the Foundation of Social and Economic Dimensions Income and Expenses
Van Vakıf Gelir ve Giderlerindeki Sosyal ve Ekonomik Boyut

Sedat GERECİ
Meal Board Tradition as an Active Connmunication Atmosphere in Van Culture
Van Kültüründe Etkin Bir iletişim Ortamı Olarak Sofra Geleneği

Nairn AVAN
Etiquette (Table Manners)
Adab-ı Muaşeret (Görgü Kuralları) Sofra Adabı

Meryem NAKİBOĞLU
Das Brot in den Sprichworten und Redensarten
Ekmeğin Deyim ve Atasözlerindekİ Yeri

İkram KALl
Sauced Lake Van Fish
Soslu Van Gölü Balığı

İkram KALl
Van Fried Meat
Van Sac Kavurması

Güzin Sühran BELLİ / Oktay BELLİ
The Traditional Culinary Culture and Food of the Van Region
Van Bölgesi Geleneksel Mutfak Kültürü ve Yemekleri.

24-26 Kasım 2010, Van

Oktay BELLİ
The Story of the Pearl Mullet of Lake Van From Antiquity to the Present Based on Archaeological Finds and Written Sources
Arkeolojik Buluntu ve Yazılı Kaynaklara Göre Eskİçağ'dan Günümüze Kadar Van Gölü Balığı'nın öyküsü

Oktay BELLİ / Vedat Evren BELLİ
An Old and Unique Kitchen of Anatolie Eastern Anatolia: The Palace Kitchen in Van Yoncatepe
Eskiçağ'da Doğu Anadolu Bölgesi'nin En Eski ve Özgün Mutfağı: Van Yoncatepe Saray Mutfağı

Oktay BELLİ
Urartian Metal Ladle, Colander, Straining Fork and Spoon Set
Eskiçağ'da Urartulann Metalden Yapılmış Kepçe, Süzgeç, Süzgeçll Çatal ve Kasık Takımı

Oktav BELLİ
The Wine Production, Vineyards and Orchards in Van Lake Basin During the Urartlan Kingdom
Van Gölü Havzası'nda Urartu Krallığı Dönemlnde Meyve Bahçeleri. Özüm BaÇlan ve Şarap Üretimi

Oktay BELLİ
Wedding and Banquet Depictions on Urartian Women's Bronze Belts
Urartulann Tunç Kadın Kemerleri Üzerindeki Düğün ve Ziyafet Sahnelîrl

Oktay BELLİ
Bronze implements Used in the Urartlan Palace Kitchen and at Weddincis and Banquets.
Urartulann Saray Mutfağı lie Düğün ve Ziyafet Şölenlertnde Kullandıkları Tunç Eşyalar

Oktay BELLİ
The 2700 Year - Old Bulgur Remains Found in Van - Yoncatepe Palace .
Van Yoncatepe Sarayında Ortaya Çıkarılan 2700 Yıllık Bulgur Kalıntıları

Oktay BELLİ
Gavut, A Millet Dish Made in the Van Area for 2700 Years.
Van Bölgesi'nde 2700 Yıldan Beri Darıdan Yapılan Gavut Yemeği

İlhaml NALBANTOĞLU
Ahlat Mutfağı'nda Kış Hazırlığı
The Winter Preparation in Ahlat Cuisine

Şahabettln ÖZTÜRK / R. Eser GÜLTEKlN
Eski Van Evlerinde Mutlak ve Tandır Evi
Kitchen and Tandoorl House In Old Van Houses

Muazzez TÜRKOĞLU / Oktay TÜRKOĞLU
Van Geleneksel Mutfagından Örnekler.
Samples from Traditional Van Kitchen

Priscllla Mary IŞIN
Şamama Culture in a Historical Perspective
Şamama Kültürünün Tarihçesi

Salih ŞAHİN
Kars Food Culture and Folk Tradition of Mania
Kars Yemek Küitüründe Mani ve Türkü Geleneği

Yaşar KALAFAT
Faith in the Egg on Turkish Cultural Geography
Türk Kültür Coğrafyasında Yumurta ile İlgili İnançlar

Yaşar KALAFAT
"Bread Cult" in Turkish Culture Geograpyh with Examples of Mount Ararat and it's Near Surroundings
Ağrı Dağı ve Yakın Çevresı Örnekleri ile Türk Kültür Coğrafyasında "Ekmek/Nan Kült

Musa DAĞDEVİREN
Yemek Kültürümüzdeki Gelenekler ve İcat Edilen Gelenekler
Tradition Inventing in Gastronomy

Hüseyin ŞAHİN
Special Days Traditional Food Practices in the Malatya Kitchen Culture
Malatya Mutfak Kültüründe Özel Günlere Dair Geleneksel Uygulamalar

Isa YÜCEER
Contributions of a Meal to Peace in East Anatolia
Doğu Anadolu'da Bir Öğün Yemeğin Banşa Katkıları

Salt KÜÇÜK
Kitchen Master chef a Description of Women's Eulogy for Lady
Mutfağın Usta Aşçısı: Kadın / Hanım için Bir Açıklama ve Methiye

Lemln GÜLDEREN
Kağızman Ties and Fruit Culture
Kağızman Bağları ve Meyve Kültürü

Salt KÜÇÜK
Epic Kağızman Dining
Kağızman Yemek Destanı...

Nihat FALAY
SocioEmnomical
Life in Van City Before and After Republican Administration .
Van'da Cumhuriyet öncesi ve Sonrasinda Sosyo - Ekonomik Yaşam

Hacı Kadir KADlRZADE
Traditional Winter Table Cloth in Nakhichevan
Nahçıvan'da Anenevi Kış Sofrasi.

Mehmet Akif IŞIK
Preparatioan and winter Dishes in Traditional Siirt Cuisine.
Geleneksel Siirt Mutfağında Kış Hazırlığı ve Kış Yiyecekleri

Mehmet Akit IŞIK
Tüm Dostlar Van Yemek Sempozyumu'nda

Galip AKIN
The Occurrence and Properties of Traditional Cuisine Culture and Foods
Geleneksel Mutfak Kültürü ve Yemeklerinln Ortaya Çıkışı, özellikleri

ismet ALPASLAN
Ways of Preserving Milk and Milk ProdLicts
Et ve Süt Ürünlerin) Saklama Yöntemleri

Yasin İPEK
Beliefs, Practises and Food Culture of Adilcevaz
Adilcevaz Yöresinde Yemek Kültürü, inanış ve Uygulamalar

Zeklye ÇOMAKLI
Erzurum Cuisine Culture in Poems and Folk Songs
Mani ve Türkülerde Erzurum Yöre Mutfağı

Zeynelabldin MAKAS
Food From a Language of a Poet
Ozan Diliyle Yemek

Elif KANCA / Çakır Ceyhan SÜVARİ
An Ordinary Commoditv and a Ritual Object: Salt
Sıradan Bir Meta ve Ritüel Nesnesi: Tuz

Elvan OCAK
Winter Yoghurt "Tutma Yoghurt"
Kıç Yoğurdu "Tutma Yoğurt"

Türkan KADlRZADE
Prepring of ttıe Semeni Halvah and Believes Connected with it's
Semeni Helvasının Hazirlanmasi ve Onunla ilgili inançlar

Fevzi ÖZGÖKÇE / Murat ÜNAL
The Plants Used for Making Herby Cheese and the Their Threat Categories
Otlu Peynir Yapiminda Kullanılan Bitkiler w Tehlike Kategorileri

FEVZI ÖZGÖKÇE / Metin ARMAĞAN / Mehmet FİDAN / Ali Murat KESER
The Natural Plants Used for Making Meals in Van
Van'da Yemek Yapiminda Kullanılan Doğal Bitkiler

Ayfer YAVl The Bloody History of Sugar and it's Sweet Marriage with Tea Şekerin Kanlı Tarihi ve Çay ile Tatlı Evliliği

Asef ORUJOV
Traditional Winter Preparation of the Population: Seasonings and Desserts (On the Basis of Nakhichevan Materials)
Ahalinin Ananevi Qış Hazırlığı; Dadhqlarva Çarazbr (Nahçıvan Materiallan Esasmda)

M.Salih MERCAN
Social Status and Van Governor Layihalarinda Subsistenc
Van Valiliği Layihalannda Sosyal Durum ve iaşe

M. Salih MERCAN
Van the Foundation of Social and Economic Dimensions Income and Expenses
Van Vakıf Gelir ve Giderlerindeki Sosyal ve Ekonomik Boyut

Sedat GERECİ
Meal Board Tradition as an Active Connmunication Atmosphere in Van Culture
Van Kültüründe Etkin Bir iletişim Ortamı Olarak Sofra Geleneği

Nairn AVAN
Etiquette (Table Manners)
Adab-ı Muaşeret (Görgü Kuralları) Sofra Adabı

Meryem NAKİBOĞLU
Das Brot in den Sprichworten und Redensarten
Ekmeğin Deyim ve Atasözlerindekİ Yeri

İkram KALl
Sauced Lake Van Fish
Soslu Van Gölü Balığı

İkram KALl
Van Fried Meat
Van Sac Kavurması

Güzin Sühran BELLİ / Oktay BELLİ
The Traditional Culinary Culture and Food of the Van Region
Van Bölgesi Geleneksel Mutfak Kültürü ve Yemekleri.

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat