#smrgKİTABEVİ 100 Tarihi Lokanta = 100 Historical Restaurants in Turkey -

Stok Kodu:
1199170325
Boyut:
13x22
Sayfa Sayısı:
224 s.
Basım Yeri:
İstanbul
Baskı:
1
Basım Tarihi:
2010
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
Kuşe Kağıt
Dili:
Türkçe
Kategori:
0,00
1199170325
556449
100 Tarihi Lokanta = 100 Historical Restaurants in Turkey -
100 Tarihi Lokanta = 100 Historical Restaurants in Turkey - #smrgKİTABEVİ
0.00
Gourmand World Cookbook Awards 2010 - Best Guide - Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülü - En İyi Rehber Kitap Ödülü 2010

"Bir doktor niye lokantalarla ilgili kitap yazar?" diye bir soru aklınıza gelebilir. Bana göre çağdaş bir insanın mutlaka bir hobisi olması gerekir. Çünkü hobiler insanların sosyal ve ruhsal yönden sağlıklı olmasını sağlar. Benim hobim ise lokantalar. Lokantaya gitmeyi çocukluğumdan beri çok severim. Tezgahtaki yemekleri, fırındaki pideleri, ızgaraları ilgiyle izlerdim. En çokta garsonun tepemize dikilip yemek çeşitlerini saymasına bayılırdım.

Ne iş yapıyor olursa olsun pek çok insanın bir lokanta açma hayali vardır. Bir kısmı bunu gerçekleştirir. Bunların bir kısmı başarılı olur, bir kısmı da olamaz. Ben hep bunun nedenini merak ederdim. Bu yüzden, tarihi diye nitelendirebileceğimiz, uzun süredir var olan lokantaları incelemek ve nasıl bu kadar yıl ayakta kaldıklarını öğrenmek istedim. Kendileriyle yaptığım görüşmeler sırasında öğrendiğim hikayelerini kitap haline getirdim. Umarım bu kitapta anlattığım hikayeler, dinlerken ve yazarken bana verdiği keyfi okurken de size verir. Yine umarım ki bu başarılı insanların hikayelerinden biri, lokantacı olmak isteyen birilerine yol gösterici olur.

Gourmand World Cookbook Awards 2010 - Best Guide - Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülü - En İyi Rehber Kitap Ödülü 2010

"Bir doktor niye lokantalarla ilgili kitap yazar?" diye bir soru aklınıza gelebilir. Bana göre çağdaş bir insanın mutlaka bir hobisi olması gerekir. Çünkü hobiler insanların sosyal ve ruhsal yönden sağlıklı olmasını sağlar. Benim hobim ise lokantalar. Lokantaya gitmeyi çocukluğumdan beri çok severim. Tezgahtaki yemekleri, fırındaki pideleri, ızgaraları ilgiyle izlerdim. En çokta garsonun tepemize dikilip yemek çeşitlerini saymasına bayılırdım.

Ne iş yapıyor olursa olsun pek çok insanın bir lokanta açma hayali vardır. Bir kısmı bunu gerçekleştirir. Bunların bir kısmı başarılı olur, bir kısmı da olamaz. Ben hep bunun nedenini merak ederdim. Bu yüzden, tarihi diye nitelendirebileceğimiz, uzun süredir var olan lokantaları incelemek ve nasıl bu kadar yıl ayakta kaldıklarını öğrenmek istedim. Kendileriyle yaptığım görüşmeler sırasında öğrendiğim hikayelerini kitap haline getirdim. Umarım bu kitapta anlattığım hikayeler, dinlerken ve yazarken bana verdiği keyfi okurken de size verir. Yine umarım ki bu başarılı insanların hikayelerinden biri, lokantacı olmak isteyen birilerine yol gösterici olur.

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat