#smrgSAHAF 100 Somon Lezzeti -

Stok Kodu:
1199073082
Basım Yeri:
İstanbul
Baskı:
1
Basım Tarihi:
2006
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
Enso
Dili:
Türkçe
Kategori:
0,00
1199073082
458973
100 Somon Lezzeti -
100 Somon Lezzeti - #smrgSAHAF
0.00
Somon sağlığa yararlı bir besindir. Bir protein, omega-3 ve astaksantin deposu gibidir. Bu sağlık mucizesinden yararlanmakta fayda var. Somon pek çok balık türünden farklı olarak astaksantin içerir. Bu madde güçlü bir antioksidandır. -Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

Somon Balığını lezzetiyle yemek, en az onun sağlığa katkısı kadar önemli. Bu kitap için başarılı şeflerin hazırladığı yemek tarifleri, somonu yeniden keşfetmenize olanak sunuyor. -Nilüfer (Sanatçı)

Başta sağlıklı beslenme adına ve biraz da moda olarak mutfağımıza giren özellikle kent sofralarının vazgeçilmez yiyeceği. Bunun nedeni; lezzeti kadar, çabuk pişirilip sofraya getirilebilmesi. Bu özelliği, çalışan kentliler için önemsenecek bir avantaj. -Engin Akın (Gurme-Yazar)

Yılın on iki ayı sofralarımızı süsleyebilen somon balığını doyumsuz

lezzetlere dönüştürebilmeyi pek çoğumuz tam olarak bilmiyoruz.

Somon, iri olması ve kemiksiz çok büyük parçalar verebilmesi nedeniyle

çok farklı şekillerde kullanılmaya uygun, harika bir balık. Eti oldukça

yağlı ve içerdiği yağ asitleri kalp-damar sağlığının yakın dostları.

Her yaşta bolca tüketilmesinde fayda var.

Dünya mutfaklarının lezzeti ile önde gelen, bu çok yararlı balığından

ne tür farklı ve pratik yemekler geliştirilebileceğini araştırdık.

Ülkemizdeki başarılı, birbirinden değerli uzman şefler ile görüştük.

Seçkin lezzetler yaratan başarılı şeflerimiz, sizler için, geleneksel

damak tadımıza yakın somon balığı yemek tarifleri geliştirdiler. Nefis

yemeklerden oluşan somon lezzet yelpazesinden ancak 100 tarifi

bu kitaba sığdırabildik.

Tarifler içinde pratik hazırlanabilen somon lezzetleri olduğu kadar, bir uzman titizliği ile yeni tatlar yaratmak isteyenlere yönelik detaylı

yemekler de yer alıyor.

Somon balığını geleneksel yemek kültürümüz içinde, sofralarında farklı lezzetler keşfetmek isteyen sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Sağlıklı ve leziz sofralar dileğiyle (Arka kapaktan)

Somon sağlığa yararlı bir besindir. Bir protein, omega-3 ve astaksantin deposu gibidir. Bu sağlık mucizesinden yararlanmakta fayda var. Somon pek çok balık türünden farklı olarak astaksantin içerir. Bu madde güçlü bir antioksidandır. -Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

Somon Balığını lezzetiyle yemek, en az onun sağlığa katkısı kadar önemli. Bu kitap için başarılı şeflerin hazırladığı yemek tarifleri, somonu yeniden keşfetmenize olanak sunuyor. -Nilüfer (Sanatçı)

Başta sağlıklı beslenme adına ve biraz da moda olarak mutfağımıza giren özellikle kent sofralarının vazgeçilmez yiyeceği. Bunun nedeni; lezzeti kadar, çabuk pişirilip sofraya getirilebilmesi. Bu özelliği, çalışan kentliler için önemsenecek bir avantaj. -Engin Akın (Gurme-Yazar)

Yılın on iki ayı sofralarımızı süsleyebilen somon balığını doyumsuz

lezzetlere dönüştürebilmeyi pek çoğumuz tam olarak bilmiyoruz.

Somon, iri olması ve kemiksiz çok büyük parçalar verebilmesi nedeniyle

çok farklı şekillerde kullanılmaya uygun, harika bir balık. Eti oldukça

yağlı ve içerdiği yağ asitleri kalp-damar sağlığının yakın dostları.

Her yaşta bolca tüketilmesinde fayda var.

Dünya mutfaklarının lezzeti ile önde gelen, bu çok yararlı balığından

ne tür farklı ve pratik yemekler geliştirilebileceğini araştırdık.

Ülkemizdeki başarılı, birbirinden değerli uzman şefler ile görüştük.

Seçkin lezzetler yaratan başarılı şeflerimiz, sizler için, geleneksel

damak tadımıza yakın somon balığı yemek tarifleri geliştirdiler. Nefis

yemeklerden oluşan somon lezzet yelpazesinden ancak 100 tarifi

bu kitaba sığdırabildik.

Tarifler içinde pratik hazırlanabilen somon lezzetleri olduğu kadar, bir uzman titizliği ile yeni tatlar yaratmak isteyenlere yönelik detaylı

yemekler de yer alıyor.

Somon balığını geleneksel yemek kültürümüz içinde, sofralarında farklı lezzetler keşfetmek isteyen sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Sağlıklı ve leziz sofralar dileğiyle (Arka kapaktan)

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat