Somon Balığını lezzetiyle yemek, en az onun sağlığa katkısı kadar önemli. Bu kitap için başarılı şeflerin hazırladığı yemek tarifleri, somonu yeniden keşfetmenize olanak sunuyor. -Nilüfer (Sanatçı)
Başta sağlıklı beslenme adına ve biraz da moda olarak mutfağımıza giren özellikle kent sofralarının vazgeçilmez yiyeceği. Bunun nedeni; lezzeti kadar, çabuk pişirilip sofraya getirilebilmesi. Bu özelliği, çalışan kentliler için önemsenecek bir avantaj. -Engin Akın (Gurme-Yazar)
Yılın on iki ayı sofralarımızı süsleyebilen somon balığını doyumsuz
lezzetlere dönüştürebilmeyi pek çoğumuz tam olarak bilmiyoruz.
Somon, iri olması ve kemiksiz çok büyük parçalar verebilmesi nedeniyle
çok farklı şekillerde kullanılmaya uygun, harika bir balık. Eti oldukça
yağlı ve içerdiği yağ asitleri kalp-damar sağlığının yakın dostları.
Her yaşta bolca tüketilmesinde fayda var.
Dünya mutfaklarının lezzeti ile önde gelen, bu çok yararlı balığından
ne tür farklı ve pratik yemekler geliştirilebileceğini araştırdık.
Ülkemizdeki başarılı, birbirinden değerli uzman şefler ile görüştük.
Seçkin lezzetler yaratan başarılı şeflerimiz, sizler için, geleneksel
damak tadımıza yakın somon balığı yemek tarifleri geliştirdiler. Nefis
yemeklerden oluşan somon lezzet yelpazesinden ancak 100 tarifi
bu kitaba sığdırabildik.
Tarifler içinde pratik hazırlanabilen somon lezzetleri olduğu kadar, bir uzman titizliği ile yeni tatlar yaratmak isteyenlere yönelik detaylı
yemekler de yer alıyor.
Somon balığını geleneksel yemek kültürümüz içinde, sofralarında farklı lezzetler keşfetmek isteyen sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Sağlıklı ve leziz sofralar dileğiyle (Arka kapaktan)
Somon Balığını lezzetiyle yemek, en az onun sağlığa katkısı kadar önemli. Bu kitap için başarılı şeflerin hazırladığı yemek tarifleri, somonu yeniden keşfetmenize olanak sunuyor. -Nilüfer (Sanatçı)
Başta sağlıklı beslenme adına ve biraz da moda olarak mutfağımıza giren özellikle kent sofralarının vazgeçilmez yiyeceği. Bunun nedeni; lezzeti kadar, çabuk pişirilip sofraya getirilebilmesi. Bu özelliği, çalışan kentliler için önemsenecek bir avantaj. -Engin Akın (Gurme-Yazar)
Yılın on iki ayı sofralarımızı süsleyebilen somon balığını doyumsuz
lezzetlere dönüştürebilmeyi pek çoğumuz tam olarak bilmiyoruz.
Somon, iri olması ve kemiksiz çok büyük parçalar verebilmesi nedeniyle
çok farklı şekillerde kullanılmaya uygun, harika bir balık. Eti oldukça
yağlı ve içerdiği yağ asitleri kalp-damar sağlığının yakın dostları.
Her yaşta bolca tüketilmesinde fayda var.
Dünya mutfaklarının lezzeti ile önde gelen, bu çok yararlı balığından
ne tür farklı ve pratik yemekler geliştirilebileceğini araştırdık.
Ülkemizdeki başarılı, birbirinden değerli uzman şefler ile görüştük.
Seçkin lezzetler yaratan başarılı şeflerimiz, sizler için, geleneksel
damak tadımıza yakın somon balığı yemek tarifleri geliştirdiler. Nefis
yemeklerden oluşan somon lezzet yelpazesinden ancak 100 tarifi
bu kitaba sığdırabildik.
Tarifler içinde pratik hazırlanabilen somon lezzetleri olduğu kadar, bir uzman titizliği ile yeni tatlar yaratmak isteyenlere yönelik detaylı
yemekler de yer alıyor.
Somon balığını geleneksel yemek kültürümüz içinde, sofralarında farklı lezzetler keşfetmek isteyen sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Sağlıklı ve leziz sofralar dileğiyle (Arka kapaktan)